Košarica0,00 €

PIŠITE NAM

svetovanje@odeja.si

POKLIČITE NAS: PON-PET 9-20h

01 51 87 376 ali 01 427 70 28

Produkt je bil uspešno dodan v košarico
Swipe to the right

Kdaj ste nazadnje oprali vzglavnik?

Kdaj ste nazadnje oprali vzglavnik?
01. oktober 2018

Raziskava britanskih znanstvenikov je dokazala, da vzglavniki sodijo med najbolj umazane predmete v naših domovih. V vzglavnikih se namreč kopičijo odmrle celice kože, prahu, bakterij in postelja tako predstavlja pravo poslastico za pršice. Pršice so sicer same po sebi neškodljive, a ker se zaredijo vsepovsod, izločajo blato in na tak način povzročijo številne alergije.

KAKO IN KDAJ OPRATI VZGLAVNIK?

Ni toliko pomembno, ali je vaš vzglavnik iz puha in perja, poliestra, volne, spominske pene, kot je pomembno pravilno in ustrezno vzdrževanje. V nasprotnem primeru lahko ogrozimo lastno zdravje. Vzglavnik je priporočljivo oprati vsaj enkrat mesečno, pri pranju pa je potrebno upoštevati navodila za pranje, ki so zapisana na vzdrževalnih etiketah. Svetujemo, da se navodil oziroma simbolov za vzdrževanje strogo držite in jih upoštevate. V kolikor ste jih odstranili, se vedno lahko na naši spletni strani ali v eni izmed naših trgovin prepričate ali povprašate o vzdrževanju. Z veseljem vam bomo pomagali! Če ste v dilemi, kaj simboli pomenijo, potem si jih oglejte tukaj >

ODEJIN NASVET

Potrebno se je zavedati, da po nekaj letih uporabe, vzglavniki dosežejo kar dvakrat večjo težo, ker se v njih nakopičijo ogromne količine pršic. Vzglavnik je priporočljivo zamenjati na vsake 2 do 3 leta, česar pa se marsikdo žal ne drži. Če ste se sedajle malo zamislili in se zavedate, da je vaš vzglavnik potreben zamenjave, si oglejte tri Odejine najbolj priljubljene vzglavnike:


VZGLAVNIK LATEX TRIS COMPACT

Jedro vzglavnika sestavljajo tri plasti 100 % lateksa Vita Talalay: spodnji dve sta ravni, zgornja pa ergonomsko oblikovana. Lateks se že sam po sebi neverjetno učinkovito prilagaja glavi in zagotavlja telesu zdrav položaj med spanjem. Če pa želite, lahko posamezne plasti lateksa v vzglavniku tudi sami odvzamete, ter s tem njegovo višino oz. mehkobo oblikujete po svojih željah. Prevleka je narejena iz vrhunskega elastičnega pletiva in ima zadrgo, zato je prilagajanje vzglavnika preprosto.

Vzglavnik Latex Tris Compact

VZGLAVNIK MEDICAL SPECIAL

Vzglavnik je sestavljen iz dveh komponent: prešite prevleke, narejene iz materialov zasnovanih za alergike in astmatike, ter jedra, ki vzglavniku daje mehkobo in voluminoznost.
Prešita prevleka ima zadrgo in jo lahko snamete ter operete. Tudi na prevleki jedra je zadrga, kar vam omogoča reguliranje višine oz. mehkobe vzglavnika.
Posebnost vzglavnika Odeja Medical Special sta vrhunska tkanina in polnilo, ki klinično testirano preprečujeta razvoj alergenih mikroorganizmov v njem.

Vzglavnik Medical Special

VZGLAVNIK MEMORY FOAM COMPACT

Vzglavnik iz posebne spominske pene so razvili za potrebe NASA-e. Pena ima to čudovito lastnost, da se ne glede na obremenitve vedno vrne v svoje prvotno stanje, zaradi česar vzglavnik ohranja svojo obliko. Peno so zato poimenovali »spominska pena«. Za peno značilna tudi visoka elastičnost. S perforiranjem jo naredijo še prijetnejšo za uporabo. Jedro vzglavnika je oblečeno v mehko plišasto tkanino.

Memory Foam Compact vzglavnik

Poskrbite za svoje zdravje in si privoščite novega. Oglejte si celotno ponudbo >.

Kaj pravite na udobje, ko ideje in nasveti za urejanje doma padejo v vaš nabiralnik? Zaupajte nam naslov in jih dobite.

Prijavite se na naše e-novičke, da ne zamudite novosti, ugodnosti in popustov iz Odeje: