5 razlogov, zakaj boste vzljubili kapok

5 razlogov, zakaj boste vzljubili kapok

image_blog

Ste že slišali za kapok? Če prisegate na naravne materiale, ki vašemu telesu omogočajo optimalno spalno klimo, ga vsekakor morate spoznati. V osnovi gre za veličastno tropsko drevo, ki zraste tudi do 60 metrov visoko.

Zanj so značilna krhka vlakna, ki so tudi do 8-krat lažja od bombaža. Kapok je zato izjemno mehak in lahek in ne preseneča, da se ga je prijelo ime »svileni bombaž«. Zaradi svojih unikatnih lastnosti kapok postaja vse bolj zaželen material za odeje in vzglavnike, ki ga mnogi primerjajo z naravnim puhom.

Preverite 5 razlogov, zakaj bo navdušil tudi vas:

1. Preprečuje prekomerno znojenje

Njegova vlakna so prevlečena s tanko plastjo naravnega voska, ki odbija vodo. S tem telesno vlago, ki jo proizvedemo med spanjem, odvaja v prostor in preprečuje potenje in pregrevanje telesa.

2. Primeren je za alergike in astmatike

Ena izmed ključnih lastnosti kapoka je tudi njegova hipoalergenost. Zaradi svoje sestave kapokova vlakna odbijajo pršice, bakterije in plesni. Kapok je tako odlična rešitev za alergike in astmatike, ki si želijo brezskrbnega puhastega udobja.

3. Odlikuje ga svilnata mehkoba

Kapok preja je znana po svoji lahkosti. Njeno prostornino v 80 % sestavlja zrak, kar za izdelke pomeni, da so izjemno mehki, brez vonja in zagotavljajo nežno spalno klimo.

4. Njegovo vzdrževanje je enostavno

Za izdelke iz kapoka je značilno preprosto vzdrževanje. Odeje in vzglavniki tako ohranjajo visoko stopnjo higiene in so več kot primerni za astmatike in alergike.

5. Trajnost

Kapok vlakna zaradi svoje gladkosti in krhkosti niso primerna za predenje. S sodobno tehnologijo pa so uspeli narediti prejo, mešanico kapoka in bombaža, ki jo odlikuje daljša doba uporabe.

To je le pet razlogov, zakaj je kapok prava izbira za osvežitev vaše spalnice. Odeje in vzglavniki iz kapoka so še posebej primerni za prehodna obdobja, ko so odeje za zimo že pospravljene, temperatura pa se počasi dviga …

Kapok odeja in vzglavnik

Odeja in vzglavnik iz kapoka vas že čakata v naših trgovinah (seznam trgovin >>) in v spletni trgovini Odeja.si.