Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri jogi rjuhe?

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri jogi rjuhe?

image_blog

Jogi rjuhe vplivajo na kvaliteto našega spanca. Posteljnina iz čudovito mehkega materiala poskrbi za kraljevsko spanje, zato naj bodo mehke tudi naše jogi rjuhe. Ko se odločamo za nakup jogi rjuh moramo upoštevati določene dejavnike, da bomo resnično našli tisto pravo. V nadaljevanju odgovarjamo na najpogostejša vprašanja, ki se nam porajajo pred nakupom.

Katera jogi rjuha je primerna za mojo posteljo?

Ker obstajajo različne dimenzije postelj, so tudi jogi rjuhe različne. Preden se odločite za določeno rjuho se prepričajte, katero velikost potrebujete (glede na velikost jogija, na katerem spite). Dimenzije jogi rjuhe se morajo ujemati z dimenzijami vzmetnice. Najbolje, da vzamete v roke meter in izmerite vaše ležišče. Le tako boste o dimenziji popolnoma prepričani. Velika verjetnost je, da spite na ležišču standardnih dimenzij:

ENOJNA POSTELJA: 200 x 140 cm

RJUHA, KI JO POTREBUJETE: 200 x 140 cm

---

FRANCOSKA POSTELJA: 200 x 120 cm

RJUHA, KI JO POTREBUJETE: 200 x 120 cm

---

FRANCOSKA POSTELJA: 200 x 140 cm

RJUHA, KI JO POTREBUJETE: 200 x 140 cm

---

FRANCOSKA POSTELJA: 200 x 160 cm

RJUHA, KI JO POTREBUJETE: 200 x 160 cm

---

ZAKONSKA POSTELJA: 200 x 180 cm

RJUHA, KI JO POTREBUJETE: 200 x 180 cm

---

ZAKONSKA POSTELJA: 200 x 200 cm

RJUHA, KI JO POTREBUJETE: 200 x 200 cm

 

Jogi rjuhe in višina ležišča

Ležišča so različno visoka. Včasih so bila nekoliko nižja, danes pa je na trgu več različnih višin. Vse rjuhe Odeja so primerne za ležišča, ki so visoka do 30 cm. Če je vaše ležišče višje, vam lahko izdelamo rjuho po meri.

Jogi rjuha

 

Ravna rjuha ali rjuha z elastiko?

Tako ravne rjuhe, kot tudi rjuhe z elastiko imajo svoje prednosti. Rjuhe z elastiko so preproste za uporabo, z lahkoto jih namestimo na jogi in med uporabo ostanejo na svojem mestu. Ravne rjuhe pa so pravzaprav večnamenske. Poleg tega, da jih uporabljamo kot jogi rjuhe, se poleti lahko z njimi tudi pokrijemo ali pa jih razprostremo čez postlano posteljo. Ravno rjuho je nekoliko lažje zložiti, za zlaganje jogi rjuhe z elastiko pa si oglejte preprost trik.

Materiali in vzdrževanje

Če imate radi mehkobo in gladkost, so jogi rjuhe iz bombažnega satena za vas prava izbira. Lahko jih perete na 60°C in sušite v sušilnem stroju. Če želite dodaten lesk, to dosežete z likanjem, sicer pa likanje ni potrebno. Zaradi preprostega vzdrževanja in izjemne obstojnosti so primerne tudi za alergike in astmatike.

Če pa želite še dodatno preprečiti stik s pršicami, si oglejte antialergijsko prevleko za jogi, ki je narejena iz visoko tehnološke tkanine Evolon in dokazano zmanjšuje alergijske reakcije.

Katero barvo rjuhe izbrati?

Izbira barve je popolnoma odvisna od vas. Lahko izberete univerzalno barvo (npr. bela), ki jo boste lahko kombinirali z različno posteljnino, ali pa se odločite za kakšno močnejšo barvo. Vse rjuhe Odeja so zasnovane tako, da se odtenki ujemajo s kolekcijami posteljnin.

Jogi rjuha

Od tu naprej vam puščamo proste roke. Veselo kombiniranje barv se lahko prične!