Zakaj uporabljati prevleke proti pršicam?

Zakaj uporabljati prevleke proti pršicam?

image_blog

Prevleke proti pršicam so idealna rešitev za osebe, ki jih mučijo alergije. V Odeji smo posebej z mislijo na alergike in astmatike razvili kolekcijo Odeja Medical, ki jo sestavljajo prevleke za jogi, odejo in vzglavnik ter nadvložek. Preverite, zakaj so prevleke proti pršicam tako učinkovite in kaj lahko za zaščito proti pršicam storite sami.

Kaj pravzaprav so pršice?

Pršice izhajajo iz rodu pajkovcev. V dolžino merijo 0,4 milimetra, zato jih s prostim očesom ne vidimo. Premikajo se po zraku, še posebej rade pa imajo tople in vlažne prostore, v katerih se temperatura giblje med 15 in 30 stopinjami celzija.

Veliko pršic zato najdemo v blazinah, preprogah in na kavčih, idealno okolje za pršice pa je tudi posteljno okolje in posteljnina. Odmrla koža in delci las, ki se nabirajo v našem spalnem okolju, jim služijo kot hrana.

Pršice so pogost sprožilec alergijskih reakcij, kot sta kihanje in smrkanje. Učinkovita zaščita za alergične osebe so prevleke proti pršicam, ki mehansko preprečijo stik človeka s pršicami.

Prevleke proti pršicam so učinkovita rešitev

Prevleke Micro Protect, ki so del kolekcije Odeja Medical (zasnovana posebej za alergike) so narejene iz posebne tkanine Evolon, ki jo odlikujejo naslednje lastnosti:

  • Gre za izjemno gosto tkanino, ki fizično onemogoči prehajanje pršic.
  • Visoko tehnološka vlakna so 200x tanjša kot človeški las.
  • Tkanina je mehka, zračna in prijetna na dotik.
  • Tkanina je obdelana brez kemikalij.
  • Dovoljeno je pranje prevlek pri 95°C.
  • Prevleke imajo majhen volumen, zato so idealne tudi za potovanja.

Kaj še lahko storimo sami v boju proti pršicam?

Pri boju s pršicami je zelo pomembna preventiva. Ker imajo pršice rade vlažna okolja, priporočamo veliko zračenja prostorov<b. Dobro je, da tudi vzmetnico občasno izpostavimo sončnim žarkom, prav tako pa tudi temperaturam pod ničlo. Priporočamo še tedensko pranje posteljnine oziroma prevlek proti pršicam. In še namig: Zjutraj pustite posteljo nepostlano, da se le-ta čez dan dobro prezrači. </b

Prevleke proti pršicam

Življenje z alergijami ni preprosto, vendar lahko njihov vpliv s pravilnimi ukrepi močno zmanjšamo. Pri tem ne pozabite na prevleke proti pršicam (za odejo, vzglavnik ali vzmetnico), ki so na voljo v različnih dimenzijah za otroke in odrasle.

Sledite nam tudi na Instagramu in Facebooku, kjer z vami delimo še več koristnih vsebin.