Košarica0,00 €

PIŠITE NAM

svetovanje@odeja.si

POKLIČITE NAS: PON-PET 9-17h

01 51 87 376 ali 01 427 70 28

Produkt je bil uspešno dodan v košarico
Swipe to the right

Organski izdelki za spanje: Pogosta vprašanja

Organski izdelki za spanje: Pogosta vprašanja
15. september 2020

Organski izdelki za spanje, ki smo jih zasnovali in izdelali v Odeji, so združeni v kolekciji Organic. Kolekcija je preslikava edinstvene čarobnosti narave; odeje, vzglavnike in posteljnino odlikujejo vrhunski naravni materiali in domišljen videz, ki sledi principom narave. Kvaliteta organskih izdelkov za spanje je vrhunska in kupci so z izdelki nadvse zadovoljni. Za še boljšo izkušnjo z vami delimo nekaj najpogostejših vprašanj v zvezi z uporabo, ki nam jih zastavljajo kupci:

Katere so prednosti organskega bombaža?

Organski bombaž raste na ekološko obdelanih poljih brez umetnih gnojil. Namesto škropljenja se za pridelavo poslužujejo principa kolobarjenja, kar pomeni, da je pridobivanje daljše in je vanj potrebno vložiti več dela. Tudi predelava bombažnih vlaken je ekološka in poteka brez strupenih kemikalij. Poleg tega, da je organski bombaž docela brez škodljivih snovi, je tudi izjemno prijazen do kože, prijeten na otip in bolj vzdržljiv. Ena od njegovih značilnosti je tudi ta, da učinkovito prevaja telesno toploto, zaradi česar poleti hladi, pozimi pa greje.

Katere so glavne lastnosti organske volne?

Tudi organska merino volna je pridobljena na ekološki način, ki je prijazen do živali. Ovce se pasejo na pašnikih, ki niso obdelani z umetnimi snovmi, poleg tega pa je strogo nadzorovana tudi skrb za njihovo zdravje. Glavne lastnosti organske volne so mehkoba, zračnost, voljnost in izolativnost. Volna izjemno učinkovito zadržuje toploto in jo razporeja po celem telesu, zato je še posebej primerna za hladnejši del leta.

Kako vemo, da so organski izdelki za spanje zares organski?

To dokazuje certifikat GOTS, ki je garancija za vrhunsko kakovost. GOTS je kratica za Global Organic Textile Standard in izkazuje zelo strogo kontrolo uporabljenih surovin in predelave ter preverja vse vidike poslovanja podjetja, od socialne politike, načinov čiščenja strojev, ravnanja z odpadki, skladiščenja, pakiranja … V naši ponudbi so vam na voljo izdelki iz organskih materialov za vso družino. Prešite odeje iz organskega bombaža in volne so lahke, srednje tople in zelo tople - odločite se, katera vam najbolj ustreza.

Zakaj imajo izdelki iz organske volne na začetku specifičen vonj?

Organska merino volna ima naraven vonj. Predlagamo vam, da izdelek vzamete iz embalaže in ga pred prvo uporabo dobro prezračite. Po zračenju vonj izgine, seveda pa izdelki iz organske volne zahtevajo skrb tudi tekom uporabe. Izdelek bo največ svojih enkratnih lastnosti ohranil, če ga boste dnevno pretresli in prezračili.

Vzdrževanje izdelkov iz organske volne

  • Kot smo že omenili, kupljen izdelek najprej dobro prezračite, da izgine naraven vonj.
  • Da ohranite izdelek svež, ga vsak dan stresite.
  • Poskrbite za primerno vlago v prostoru, saj visoka stopnja vlage omogoča hitrejši razvoj pršic in drugih mikroorganizmov.
  • Upoštevajte navodila za vzdrževanje, ki se nahjajo na izdelku (običajno je priporočeno pranje na programu za volno z uporabo tekočih sredstev za pranje volne).
  • Za sušenje izberite ravno in senčno površino, da bo izdelek ohranil svojo obliko.

Kako prati izdelke iz organskega bombaža?

Izdelki iz organske bombažne tkanine ali polnila so enostavni za vzdrževanje. Priporočamo dnevno pretresanje in zračenje, da iz njih izhlapi vlaga. Brez težav jih lahko operete, pri čemer vam priporočamo uporabo tekočih sredstev za pranje volne. Sušenje organskih izdelkov naj poteka na ravni površini, odsvetujemo pa sušenje na soncu in v sušilnem stroju. Normalno je, da se po pranju tkanina naguba, zato jo lahko previdno in brez pritiska polikate s paro.

Organski izdelki za spanje

Zdaj, ko ste našli odgovore na najpogostejša vprašanja, vas vabimo, da si ogledate našo kolekcijo Organic. Zaspite v objemu čiste narave in se razvajajte z najkakovostnejšimi izdelki, ki vas čakajo v naših trgovinah ( seznam trgovin >>) in v spletni trgovini odeja.si. Za vsakodnevno dogajanje nas spremljajte tudi na Facebooku in Instagramu.

Objavljeno v: Vzdrževanje izdelkov

Prijavite se na naše e-novičke, da ne zamudite novosti, ugodnosti in popustov iz Odeje: