Vzglavniki za alergike in astmatike
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

7 elementov

na stran
 1. Vzglavnik Medical Special

  Prilagodljiv vzglavnik za alergike in astmatike

  Od 46,12 €
 2. Vzglavnik Medical Soft

  Mehak vzglavnik za alergike in astmatike

  Od 48,92 €
 3. Vzglavnik Comfort Special

  Vzglavnik posebne anatomske oblike

  48,27 €
 4. Vzglavnik Dreamfil Soft

  Mehak vzglavnik iz bombažnega inleta

  Od 64,89 €
 5. Vzglavnik Dreamfil Special

  Anatomski vzglavnik - nizek

  Od 39,78 €
 6. Vzglavnik Hygienic Extra

  Zelo čvrst vzglavnik s snemljivo prevleko pralno na 95°C

  Od 42,94 €
 7. Vzglavnik Hygienic Medium

  Čvrst vzglavnik s snemljivo prevleko pralno na 95°C

  72,47 €
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

7 elementov

na stran

 

Antialergijski vzglavnik za mirne noči

Življenje z alergijami je včasih naporno, a s preprostimi ukrepi lahko alergijske reakcije precej omilimo. Pomembno vlogo pri tem igra oprema spalnih prostorov in drugih prostorov doma, saj je pršice največ prav v našem bivalnem okolju.

Vzglavniki po raziskavah spadajo med najbolj umazane elemente našega doma, zato so lahko pravi raj za pršice. Lahko pa poskrbimo za čisto in zdravo spalno okolje z izbiro antialergijskega vzglavnika, ki je narejen posebej za alergike in astmatike.

V Odeji smo posebej za občutljive zasnovali kar nekaj izdelkov. Pri tem smo sodelovali s pulmologom dr. Mežnarjem, ki pravi: »Po mojih izkušnjah je uporaba tkanin, posebej zasnovanih za alergike in astmatike pomemben dejavnik pri zdravljenju in preprečevanju težav, ki jih povzroča alergija na pršico in pomembno izboljša kvaliteto življenja vključno s spanjem.«

Poleg tega dr. Mežnar priporoča tudi redno prezračevanje prostorov, odstranitev znanih virov pršic (npr. tepihi) in pogosto pranje posteljnine, prevlek in tkanin pri 60°C.

 

Kakšen je dober vzglavnik za alergike?

Izbira pravega vzglavnika za alergike je seveda odvisna od vsakega posameznika. Različnim ljudem ustrezajo različne višine, trdote in materiali. Naša ponudba antialergijskih vzglavnikov je raznolika, vsem pa so skupne lastnosti, ki odgovarjajo alergikom in astmatikom:

 • Antialergijski vzglavnik lahko operete na 60°C.
 • Je kvaliteten in trpežen, zato ga lahko brez skrbi pogosto operete.
 • Tkanina in polnilo sta iz materialov, ki so izbrani posebej za občutljive.
 • Nekateri antialergijski vzglavniki imajo za lažje pranje ločeno prevleko in jedro.
 • Kvalitetno prešitje poskrbi, da se polnilo ne premika – tako ohranja svojo obliko.

 

Prednosti uporabe antialergijskih vzglavnikov

Za posameznike, ki trpijo zaradi alergij ali preobčutljivosti, se lahko miren spanec pogosto zdi kot nedosegljive sanje. Pri tem pa so antialergijski vzglavniki praktična rešitev za lajšanje pogostih simptomov alergij in ustvarjanje bolj zdravega spalnega okolja.

Predstavljamo pa vam še druge pomembne funkcije in prednosti, ki jih ti vzglavniki premorejo:

1. Blažijo in preprečujejo alergije

Glavna prednost antialergijskih vzglavnikov je, da lahko olajšajo problematične in moteče simptome alergij ali astme. Ti vzglavniki so posebej zasnovani in obdelani tako, da preprečujejo razvoj in zadrževanje alergenov na spalni površini.

Izdelani so iz sintetičnih vlaken, kot sta poliester ali mikrovlakna, ki so odporna na pršice in druge pogoste alergene. Za razliko od vzglavnikov, polnjenih z naravnimi materiali, so antialergijski vzglavniki varna in alergijam prijazna izbira za vse, ki trpite za boleznimi dihal oziroma ste nagnjeni k razvoju alergij povezanih z občutljivo kožo.

2. Izboljšajo kakovost spanja:

Z zmanjšanjem izpostavljenosti alergenom lahko antialergijski vzglavniki bistveno izboljšajo kakovost vašega spanja. Alergije lahko povzročijo nelagodje, zamašitev dihalnih poti, kihanje in srbenje, zaradi česar je težko zaspati oziroma spati mirno. Antialergijski vzglavniki omogočajo bolj zdravo in varno spalno okolje, kar vam omogoča neprekinjen in krepčilni spanec.

3. So enostavni za vzdrževanje

Antialergijski vzglavniki so zasnovani tako, da so enostavni za vzdrževanje in zelo vzdržljivi, saj zahtevajo pogosto pranje na 60°C. Redno pranje pomaga ohranjati svežino in učinkovitost teh vzglavnikov.

Poleg tega so antialergijski vzglavniki izdelani zelo kakovostno, saj lahko prenesejo večletno intenzivno vzdrževanje, brez da bi izgubili svojo obliko, višino in svoje antialergene lastnosti. 

4. V različnih velikostih in oblikah

Antialergijski vzglavniki so na voljo v različnih oblikah, velikostih in stopnjah trdote, za različne želje in položaje med spanjem. Prav tako so narejeni tudi za tiste, ki potrebujejo poleg zaščite pred alergeni tudi ortopedski vzglavnik za pravilno držo med spanjem.

Z izbiro antialergijskega vzglavnika pa si predvsem lahko ustvarite bolj zdravo spalno okolje brez draženja nadležnih alergenov.

Preberite pa si tudi zanimiv blog prispevek, kjer smo za nasvet in priporočila v zvezi z alergijami in astmo povprašali tudi priznanega alergologa.