ODEJA - Priznana blagovna znamka, ki ji zaupate že 87 let!

KJE SE JE VSE SKUPAJ SPLOH ZAČELO …

Zrastli smo iz obrtne delavnice, ustanovljene v centru Škofje Loke. Prvi zametki segajo že v leto 1927. Takrat se je škofjeloški trgovec Rado Thaler odločil svojo ponudbo blaga in obutve obogatiti s prešitimi odejami. Najel je nekaj delavk in v bližnji baraki organiziral ročno izdelovanje prešitih odej. Leta 1932 je k baraki prizidal prostore, kupil dva rabljena prešivalna stroja, rabljene stroje za predelavo vate ter registriral dejavnost pri zbornici za obrt in industrijo v Ljubljani.

Podjetje je delovalo pod Thalerjevim vodstvom vse do konca druge svetovne vojne, ko je Narodna vlada Slovenije leta 1945 prevzela obrat v državno upravljanje. Takrat so zaposlovali 23 delavcev in letno izdelali 21.000 prešitih odej.

Obdobje med letoma 1967 in 1972 je bilo za Odejo čas napredka na vseh področjih delovanja. Svojo ponudbo smo obogatili z nadvložki, ki so bili takrat novost na jugoslovanskem trgu. To nam je omogočilo bolj kontinuirano delo skozi vse leto.

Velika količina dela je zahtevala izgradnjo nove tovarne v škofjeloški industrijski coni na Trati, kamor smo se preselili leta 1973.

Ko je trg v tekstilni industriji postajal vse zahtevnejši, se je v podjetju pokazala potreba po lastni razvojni službi, ki je prinesla spremembe pri sortimanu izdelkov. Veliko smo investirali v strojno opremo, ki je omogočila večjo inovativnost v razvoju, proizvodnjo novih izdelkov in vse višjo produktivnost.

Že skoraj dvajset let delujemo in poslujemo v skladu z mednarodnimi standardi ISO 9001, kar nam je leta 1998 prineslo tudi certifikat sistema kakovosti.

Odeja 1932
Odeja 1932
Odeja 1932
 
 

 

KAJ PA DANES?

Z 91 zaposlenimi smo uspešno in sodobno opremljeno tekstilno podjetje s proizvodnjo v Škofji Loki. Imamo mrežo 10 maloprodajnih trgovin po Sloveniji ter spletno trgovino.

Smo vodilni slovenski proizvajalec vrhunskih prešitih tekstilnih izdelkov. Lasten razvoj in proizvodnja, nadzorovana izbira najboljših materialov in vrhunska izdelava so naše glavne značilnosti. Omogočajo nam, da se lahko vsakemu kupcu prilagodimo glede materialov, načina izdelave in količine izdelkov. Znani smo po tem, da je celotna naša ponudba otipljivo odlična. V vsak proizvod všijemo svoje spoštovanje do dobrega počutja slehernega uporabnika naših izdelkov.

Ponosni in srečni, da smo z vami že od leta 1932.

PO ČEM SMO NAJBOLJ ZNANI?

V arhivu hranimo uradno potrdilo iz leta 1933:

Potrdilo

 


Zaupali ste nam, zakaj smo vam všeč

"Ker sem lokal patriot - iz Škofje Loke doma, čeprav živim v Domžalah, seveda uporabljam Odejine proizvode. So zmeraj aktualnih zanimivih barvnih kombinacij in vzorcev. Še posebno navdušena sem nad kolekcijo, ki ima narisane čipk - Imagine."

Mojca Mrak Capuder iz Domžal

"Veliko stvari, da ste "naši", kar pomeni, da je pravična trgovina, da je eko in super mehko in vzdržljivo."

Ivan Komljen iz Kočevja

"Najbolj mi je všeč kvaliteta vaših izdelkov. Imam vzglavnik že nekaj časa in je kot nov."

Voislav Makarič iz Škofje Loke