Abeceda naravnih materialov

Imate radi vse, kar je naravno? Potem vas bo zagotovo zanimalo vse o materialih, ki jih uporabljamo za odeje, vzglavnike in druge prešite izdelke. Vsak ima svoje lastnosti in koristi, vsi pa poskrbijo, da boste nadvse uživali v njihovem objemu.

 

Naravni materiali | 100 % organski materiali z GOTS certifikatom

 

Ajdove luščine se čudovito prilegajo telesu, ustvarjajo prijetno toploto in z nežno mikromasažo spodbujajo prekrvavitev. Ne zadržujejo vlage, so antimikrobne in odganjajo alergene organizme, zato učinkovito prispevajo k zdravemu spanju. 

 

Ajdove luščine

 

Bambusova vlakna so antibakterijska in hidrofilna, zračna in izjemno prijazna do kože. Zanje je značilno, da ne akumulirajo toplote in ne zadržujejo pršic. Ustvarjajo prijetno svežo spalno klimo in so priporočljiva za vse, ki jim je ponoči rado vroče.

 

Bombaž je prijazen do kože, zračen in lahkoten. Izredno učinkovito odvaja telesno vlago v prostor. Ustvarja prijetno zračno in svežo spalno klimo, ki jo cenijo vsi, ki so nagnjeni k nočnemu potenju.

 

Dlaka mongolske kamele sodi med najprestižnejša vlakna in ustvarja sanjsko udobje: je zračna, ne zadržuje vlage, ne ustvarja statične elektrike in ne draži kože. Njeni najbolj izraziti posebnosti sta visoka prilagodljivost in izolativnost, zaradi česar je primerna za vse letne čase. Ustvarja namreč ravno prav toplote glede na sobno in telesno temperaturo, toploto pa enakomerno razporedi po celem telesu.

 

Dlaka mongolske kamele

 

Lan je antistatičen in antibakterijski, učinkovito odvaja telesno vlago v prostor in omogoča koži, da diha. S svojo luknjičasto strukturo prispeva k zračnosti in ustvarja svežo spalno mikroklimo.

 

Lateks je neverjetno elastičen in obstojen. V trenutku se prilagodi telesu in vseeno trajno ohranja svojo prvotno obliko in prožnost. Zaradi svoje prilagodljivosti, zračnosti in antibakterijskih lastnosti omogoča telesu popolno sprostitev.

 

Ovčja volna ustvarja pravljično udobje: ustvari ravno prav toplote glede na sobno in telesno temperaturo, ima izredno sposobnost akumulacije toplote ter odlično odvaja vlago. Zaradi visoke vsebnosti lanolina je ovčja volna samočistilna in se nanjo ne veže umazanija. Za ohranjanje njene svežine je dovolj redno pretresanje in zračenje.

 

Puh in perje sta zračna in nežna kot oblaček. Puh je čudovito lahek in mehak, perje pa ustvarja podporo in stabilnost. Hitro ustvarita in ohranjata toploto ter jo enakomerno razporejata po celem telesu. Pred uporabo v vzglavnikih in odejah Natur sta oprana in dezinficirana, zato ne zadržujeta pršic, svežino izdelkov pa lahko ohranjate tudi s pranjem.

 

Gosje perje

 

100 % organski materiali z GOTS certifikatom

V posebni kolekciji Organic uporabljamo 100 % naravno merino volno in bombaž, ki se ponašata z GOTS certifikatom, ki je vodilni svetovni standard predelave tekstilnih organskih vlaken, vključno z ekološkimi in družbenimi merili. 


100 % organska merino volna

z GOTS certifikatom je pridobljena na docela ekološki in živalim prijazen način. Ovce se pasejo na pašnikih, ki niso obdelani z umetnimi gnojili, pesticidi ali insekticidi. Zdravje ovc je strogo nadzorovano in ne vključuje nepotrebnega zdravljenja z antibiotiki. Volna je strižena, očiščena in obdelana na izredno skrben način. Odlikujejo jo čudovita mehkoba, zračnost in voljnost.

 

Merino volna ustvarja sanjsko spalno klimo:
- glede na vlago in temperaturo prostora in uporabnika ustvarja ravno pravšnjo toploto, zato je primerna za vse letne čase;
- je izredno izolativna, zato je še posebej primerna za hladnejše prostore in noči, za vse, ki vas rado zebe ali vas muči revmatizem;
- toploto odlično zadržuje in enakomerno razporedi po celem telesu, zato vam prinese popolno sprostitev brez stresa;
- odlično odvaja telesno vlago v prostor in je odporna proti plesni;
- visoka vsebnost lanolina prispeva k samočistilnosti merino volne: na vlakna se ne oprijemata ne umazanija ne vlaga - za ohranjanje svežine je dovolj redno pretresanje in zračenje, čeprav to volno lahko tudi perete.

 

100 % organska volna

100 % organski bombaž 

Raste na ekološko obdelanih poljih, brez umetnih gnojil, pesticidov ali insekticidov. Predelava bombažnih vlaken je povsem ekološka in ne vključuje strupenih kemikalij. Zaradi strogo ekološke pridelave so vse prednosti bombažnih vlaken še posebej poudarjene.

 

Je nepogrešljiv za vse, ki radi spite v zelo sveži in nežni spalni klimi:
- je antialergijski in izredno prijazen do kože,
- je izredno hidrofilen: odlično absorbira in oddaja telesno vlago v prostor,
- zaradi svoje prav posebne strukture je čudovito zračen in lahkoten,
- učinkovito prevaja toploto, zato poleti hladi, pozimi pa greje.

 

100 % organski bombaž

 

Kaj pravite na udobje, ko takšne in drugačne ideje ter nasveti padejo v vaš e-poštni nabiralnik? Zaupajte nam naslov in jih prejmete.