Odeja iz perja
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

1 element

na stran
 1. Odeja Downfil Extra

  Prestižna zelo topla odeja, polnjena z novim gosjim puhom in perjem

  Od 794,29 €
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

1 element

na stran

Odeja iz perja – kraljica med odejami

Odeja iz perja spada med najprestižnejše odeje na trgu.

Gosji puh in perje sta znana po svojih unikatnih lastnostih, ki poskrbijo za osvežujoč spanec. Odeja, polnjena s perjem, je izjemno lahka, a vseeno zagotavlja optimalno toploto.

Kombinacija puha in perja nudi optimalno razporeditev in ohranjanje toplote po vsem telesu. Ta lahka odeja iz puha in perja je zato prava izbira za vse, ki vas pogosto zebe, a želite lahko in zračno odejo.

 

Kombinacija puha in perja za popolno udobje

Nordijski puh in perje ustvarjata izjemno prijetno in nežno polnilo odeje iz perja. Perje se nahaja na zunanjem delu gosi, puh pa tik pod perjem. Puh je lažji, mehkejši in poskrbi za toploto. Naloga perja pa je, da poskrbi za strukturo in oporo. Skupaj tvorita vrhunsko naravno polnilo, ki je zaradi unikatnih lastnosti izjemno cenjeno. 

 

Prestižno polnilo dopolnjuje bombažna tkanina

Polnilo iz puha in perja bo po zaslugi skrbno premišljenega prešitja ostalo na svojem mestu in tako poskrbelo za enakomerno razporeditev toplote po celem telesu.

Za prijeten stik s kožo pa bo poskrbela tkanina iz 100% bombaža. Tudi bombaž je namreč znan po tem, da ustvarja prijetno spalno klimo in učinkovito odvaja telesno vlago v prostor.

 

Zakaj se odločiti za nakup odeje iz puha in perja?

Če želite dvigniti izkušnjo svojega spanja na višji nivo, je odeja iz puha in perja popolna izbira za vas. Te vrhunske odeje nudijo številne prednosti, ki prispevajo k izjemnemu udobju, nežni toplini in splošni kakovosti spanja. Torej, katere so prednosti, ki vas bodo prepričale v investicijo v to prestižno odejo:

 • Odeja iz puha nudi vrhunsko izolacijo:

Ena od glavnih prednosti teh odej so njihove izjemne izolacijske lastnosti. Puh je mehko, puhasto in zelo drobno perje, ki se nahaja pod zunanjim perjem vodnih ptic, kot so race in gosi. Edinstvena struktura puha ustvarja na tisoče majhnih zračnih žepkov, ki zadržujejo topel zrak in zagotavljajo odlično izolacijo brez pretirane teže. Ta naravna izolacijska sposobnost poskrbi za udobje ter zagotavlja topel in miren spanec brez dodatne obtežitve.

 • Odeja iz puha in perja je lahka in zračna:

Kljub odlični izolaciji so te odeje presenetljivo lahke. Lahkotnost puha zmanjšuje občutek obteženosti, ta lastnost pa je še posebej pomembna za posameznike, ki ne marajo občutka ujetosti oziroma občutka teže med spanjem. Zračnost odej iz puha omogoča tudi pravilno kroženje zraka, kar preprečuje pregrevanje telesa in zagotavlja prijetno spalno klimo vso noč.

 • Odejo iz puha in perja odlikuje razkošna mehkoba:

Mehkoba odej iz puha in perja je neprimerljiva in omogoča resnično kraljevsko udobje. Skupki puha so izjemno mehki in prožni, kar zagotavlja občutek kot bi spali na oblaku. Razkošna mehkoba te odeje vas bo ovila v prijeten objem, ki vam bo omogočil celovito sprostitev in spokojno spanje. 

 • Odeje iz puha in perja so zelo vzdržljive:

Naložba v puhasto odejo pomeni naložbo v dolgoročno udobje. Te odeje so znane po svoji trpežnosti in dolgi življenjski dobi. Ustrezno negovana visokokakovostna puhova odeja lahko zdrži več let, ne da bi izgubila svojo zračnost in izolacijske lastnosti. Z rednim in ustreznim vzdrževanjem lahko uživate v njenem objemu dlje časa, zato je dolgoročno stroškovno učinkovita naložba. Odejo iz perja tako lahko menjate na vsakih 15-20 let.

 

Kako pravilno vzdrževati odejo iz perja in puha, da vam bo dolgo služila?

Pri redni uporabi vaša odeja iz puha potrebuje pravilno vzdrževanje, da ohrani svojo svežino, voluminoznost in udobje. Naj vam predstavimo nekaj koristnih napotkov za vzdrževanje odej iz perja in puha:

 • Odejo redno pretresajte in rahljajte:

Redno rahljanje in pretresanje odeje pomaga prerazporediti polnilo, s čimer boste povrnili njeno voluminoznost in zagotovili enakomerno izolacijo. Odejo dobro pretresite, nato pa jo nežno zrahljajte po celotni površini prešitja. Ta postopek pomaga obnoviti izvorno obliko in zagotovi optimalno zračnost odeje.

 • Odejo iz perja redno zračite na svežem zraku:

Na sončen dan obesite odejo nekje na svežem zraku ali pa na dobro prezračevanem prostoru v notranjosti bivalnega prostora. Pustite odejo nekaj ur na sončni svetlobi in jo enkrat ali dvakrat obrnite. Zračenje pomaga odstraniti ujeto vlago in vonjave, zato bo odeja po tem kot sveža in prenovljena.

 • Previdno samostojno odstranjevanje manjših madežev:

V primeru manjših madežev ali razlitja tekočine je priporočljivo predvidna odstranitev. Prizadeto območje najprej obrišite s čisto krpo ali gobo in uporabite blag detergent ali milo, pomešano z vodo. Madež nežno obrišite, ne drgnite ga drgnite, da ne poškodujete polnila. Območje temeljito nato sperite z vodo in pustite, da se posuši na zraku. Za posebna priporočila za čiščenje madežev vedno preverite navodila na vzdrževalni etiketi, ki smo jo našili na vsako našo odejo.

 • Zaščitite s prevlekami za odejo:

Uporaba prevleke je odličen način za zaščito odeje pred madeži in podaljšanje njene svežine. Izberite prevleko iz materialov, ki dihajo, kot sta bombaž ali bombažni saten, da zagotovite ustrezno kroženje zraka in regulacijo temperature med spanjem.

 • Priporočamo pa strokovno kemično čiščenje pri odeji iz perja:

 

Če vaša odeja zahteva temeljitejše čiščenje ali če je od zadnjega vzdrževanja minilo že nekaj časa, lahko razmislite o profesionalnem kemičnem čiščenju. Poiščite ugledno kemično čistilnico z izkušnjami pri ravnanju s tovrstnimi odejami. Ne pozabite jih opozoriti o morebitnih posebnih navodilih za nego, ki jih najdete na všiti vzdrževalni etiketi na odeji.

Oglejte si tudi naše čudovite posteljnine, s katero ne boste samo zaščitili odejo, ampak boste estetsko poudarili z njo celotni spalni prostor.