Kdaj zamenjati zglavnik?

Nasvet - Menjava vzglavnika

Vsaj vsakih 5 let

Med spanjem se potimo, obračamo in pritiskamo na zglavnik. Zato se na njem pojavljajo madeži, hkrati pa vsak vzglavnik sčasoma izgubi svojo kakovost in obliko. Če skrbite za svoj vzglavnik, da redno zračite in rahljate, če ni umazan, je pa že vsaj 5 let star, vam priporočamo, da ga zamenjate. Zbito polnilo ne zagotavlja zdrave opore telesu, hkrati pa se v vzglavniku lahko razvijejo alergeni mikroorganizmi.

 

Svoja oblačila in obutev redno peremo in tudi menjamo, ko se obrabijo. Nič drugače ne bi smelo biti pri vzglavnikih, saj jih uporabljamo še pogosteje kot katerokoli oblačilo ali obutev. Na vzglavniku ležimo vsako noč v povprečju 8 ur, občasno ga zrahljamo ali prezračimo, le redko pa se spomnimo, da bi ga morali očistiti.

 

Za zdravo in higienično spanje pa je nujno, da svoj vzglavnik pravilno vzdržujemo ter da ga po določenem času zamenjamo z novim. Vsi namreč vemo, da je od kakovosti našega spanja odvisno počutje čez cel dan, pa tudi naše splošno počutje in zdravje. Privoščite si novosti tudi pri posteljni opremi!

 

Privoščite si nov vzglavnik Odeja >