Kako opremiti otroško posteljico za sladko spanje?

Otroško spanje je zelo dragoceno, saj otrok med spanjem nabere novih moči za igro, dovolj spanja pa pomeni tudi pravilen razvoj. Otroška posteljica je tudi prav poseben kotiček za spanje in crkljanje za otroke in starše. Kako hitro otrok raste, lahko spremljamo po tem, kako hitro odejica postane prekratka. 

Odeje in vzglavnik Organic za otroke

Pogovarjali smo se z mamicami, ki so nam razkrile drobne skrivnosti, kako poskrbeti, da bo malček spal še malo dlje, da si lahko odpočijejo tudi same. Odgovorile so na naša vprašanja:

1. Kaj potrebujete za udobno otroško posteljico?
2. Kdaj naj otrok dobi vzglavnik?
3. Kako izberem višino vzglavnika?
4. Kako kupiti otroško odejo?
5. Zakaj je nadvložek obvezen del otroške posteljice?
6. Kako opremiti otroško posteljico, če ima otrok alergije ali astmo?
7. Odeje, vzglavniki in posteljnina iz naravnih materialov

 

Če imate kakšno vprašanje, nam pišite >>.


 

1. Kaj potrebujete za udobno otroško posteljico?

Da se bo otrok najbolje počutil med spanjem in nabral moči za igranje za naslednji dan, njegovo posteljico opremimo še prav posebno skrbno. Kaj poskrbi za otrokovo največje udobje med spanjem?

 

vsi otroški izdelki 
 

2. Kdaj naj otrok dobi vzglavnik?

Mamice dojenčkom pogosto namesto vzglavnika zložijo tetra plenico, ki se spremeni v zelo nizek vzglavnik. Izberete pa lahko čisto nizek vzglavnik dimenzije 30 x 40, ki ga lahko operete in tudi posušite v sušilnem stroju. Tako boste vedno lahko poskrbeli za najvišjo čistočo otroške posteljice.

Če ima malček težave z dihali, mu bo vzglavnik prišel še kako prav, saj bo z dvignjenim vzglavjem veliko lažje dihal. V tem primeru izberite prilagodljiv vzglavnik, s katerim lahko nastavite višino po želji vašega otroka. Mamice pravijo, da majhnim otrokom zelo pomaga pri dihanju, če dvignejo kar celo ležišče.

V boju z alergijami ali astmo zmagate s pogostim pranjem posteljnega perila. Predvsem pa izberite vzglavnik, ustvarjen iz materialov, ki zaradi svoje strukture in pralnosti na visokih temperaturah preprečujejo vdor in razvoj alergenih mikroorganizmov.

 

3. Kako izberem višino vzglavnika?

Vzglavniki za dojenčke in otroke do nekaj let starosti so precej nizki. Za nekaj mesečnega dojenčka izberite zelo nizek vzglavnik z višino 2 do 3 cm, ko zraste, pa mu bo večje udobje prinašal vzglavnik od 4 do 5 cm. 

 

4. Kako kupiti otroško odejo?

Najprej se odočimo, kako debelo odejo potrebuje otrok. Če spi v ogrevani sobici, ne potrebuje zelo debele odeje. Te so primerne za hladne, neogrevane otroške sobe. V ogrevani sobici mu bo dovolj srednje topla odeja, še posebej, če rad spi v pižamici, ki ga tudi greje. 

Ko veste, kako debelo odejo potrebujete, izberite naravne materiale ali poliestrska vlakna. Naravni materiali dihajo, so prijazni do otroške kože, zaradi svoje zračnosti, lahkotnosti in učinkovitega odvajanja telesne vlage v prostor za otroka ustvarja čudovito spalno klimo. Če imate radi 100 % naravno, izberite na primer odejo Organic, otroško poletno odejico iz 100% organskega bombaža.

Če se otrok rad poti, potrebuje odejo iz hidrofilnih materialov, ki odvajajo telesno vlago v prostor. S tem zmanjšujejo pregrevanje otrokovega telesa in zadrževanje vlage na njem. Priporočamo čudovito mehko otroško odejo Cirrusfil, s katero bo tudi v vročih poletnih nočeh posteljica prava oaza svežine. Odejica je zaradi materialov zelo primerna tudi za otroke z alergijami in astmo. 

Če ga mučijo alergije ali astma, potrebuje odejo iz poliestrskih vlaken, saj so naravni materiali lahko alergeni. Zagotovo bo užival pokrit z otroško odejico Medical. Tkanina odeje je obdelana z dvojno zaščito Allergo-Protection, ki aktivno preprečuje razvoj pršic in škodljivih bakterij v odeji. 

 

5. Zakaj je nadvložek obvezen del otroške posteljice?

Mamice so nam razkrile njihovo skrivnost za vedno čisto posteljico: nadvložek. Zanje je nepogrešljiv, ker je odlična zaščita ležišča pred umazanijo, saj ga lahko vedno operemo. Še posebej je odličen, če ležišče ni novo in tako otroka zaščiti pred neposrednim stikom. Izberemo lahko popolnoma nepremočljivega ali delno nepremočljivega. Pri dojenčkih in takrat, ko otroka odvajamo od plenic, priporočamo 100 % nepremočljlivega, ki omogoča visoko stopnjo higiene, saj ga lahko perete na 95°C. Na ležišče ga namestite z elastikami, ki ohranjajo njegov položaj ne glede na to, kako se otrok ponoči premetava. 

Ko otrok zraste, lahko njegovo posteljico opremite z nadvložkom z bombažnim polnilom, za alergike in astmatike pa izberite takšnega za zaščito otroka pred pršicami ležišču

 

6. Kako kupiti otroško odejo in vzglavnik, če ima otrok alergije ali astmo

Za malčke z alergijami in astmo moramo priporočamo odeje in vzglavnike iz tkanine, obdelane z dvojno zaščito, ki aktivno preprečujejo razvoj pršic in škodljivih bakterij v odeji. Prav tako morajo biti odeje in vzglavniki pralne na visokih temperaturah, da preprečimo vdor in razvoj pršic, plesni in bakterij.

Poleg vzglavnika in odeje iz materialov proti pršicam bo odlična tudi posebna prevleka za odejo, ki onemogoča stik telesa z odejo, v kateri se morebiti zadržujejo pršice ali se vam ne zdi dovolj čista. Prevleka je izdelana iz nadvse prijetne, zračne in lahke tkanine, ki je tako zelo gosto tkana, da pršice iz odeje ne morejo skoznjo do vaše kože.

 

medical izdelki medical izdelki

 

7. Odeje, vzglavniki in posteljnina iz organskih materialov

Za želite, da vaš malček spi v popolnoma naravnem okolju, izberite otroško odejo in vzglavnik iz 100 % organskega bombaža iz ekološki obdelanih poljih brez kemikalij. 100 % organski bombaž je prijeten na otip in zelo prijazen do kože. Zaradi svoje zračnosti, lahkotnosti in učinkovitega odvajanja telesne vlage v prostor ustvarja čudovito otroško spalno okolje. Odeja je odlična za malčke, ki so nagnjeni k potenju ali imajo občutljivo kožo.

Vzglavnik je zaradi svoje vrhunske sestave in domišljene oblike primeren za zelo majhne otroke. Tako bo vaš malček užival v objemu popolnoma naravne mehkobe. 

Posteljnino iz kolekcije Organic Mini toplo priporočamo otrokom, ki imajo težave s kožo, alergijami ali astmo, imajo z naravnimi materiali opremljeno sobico in že uporabljajo odeje in vzglavnike Odeja Organic.


izdelki iz naravnih materialov

 

 V odeje, vzglavnike in posteljnino za otroke smo všili toplino, mehkobo in lahkotnost, da se otroci počutijo varno in sproščeno.

     

   

Kaj pravite na udobje, ko podobni nasveti padejo v vaš e-poštni nabiralnik? Zaupajte nam naslov in jih prejmete.