Obtežena odeja Organic Perla Medium 4kg

Srednje topla obtežena odeja iz organskega bombaža

Sproščen in miren spanec v objemu organskih materialov
Obtežena odeja iz organskega bombaža s svojo toploto, prožnostjo in težo ustvarja nežen pritisk na telo in tako sproža pozitivne fiziološke učinke, ki lahko prispevajo k boljši kakovosti spanja. Zaradi svoje zračnosti in učinkovitega odvajanja telesne vlage v prostor ustvarja čudovito udobje. Izbrano polnilo iz organskega bombaža in steklenih kroglic dopolnjuje prijetna tkanina iz organskega bombaža s prestižnim certifikatom GOTS. Priporočljivo je, da teža odeje ne presega 1/10 teže osebe, ki jo uporablja. Odeja je primerna za prehodne letne čase in tople spalnice.

Od 173,90 €
SKU
37201

Izboljšajte svoj spanec z inovativno obteženo odejo iz 100 % organskega bombaža
Obtežena odeja je polnjena s steklenimi kroglicami in organskim bombažem ter oblikovana tako, da zagotavlja nežen pritisk, ki je enakomerno porazdeljen po celem telesu. S tem sproža pozitivne učinke, ki pomirjajo in vam pomagajo hitreje do globokega in neprekinjenega spanca.

PREDNOSTI OBTEŽENE ODEJE

Izboljša kakovost spanja
Enakomerno porazdeljena teža odeje ustvarja prijeten pritisk na telo, ki ima pomirjujoč učinek na živčni sistem. To pomaga telesu sproščati serotonin, ki se nato pretvori v melatonin, hormon, ki je odgovoren za uravnavanje spanca. Posledično posamezniki, ki uporabljajo obtežene odeje, spijo bolj mirno in dlje.

Zmanjša tesnobno počutje in stres

Globok pritisk odeje lahko spodbudi sproščanje nevrotransmiterjev, kot sta serotonin in dopamin, ki
ki sta povezana z uravnavanjem razpoloženja. To posledično vodi do zmanjšanja ravni tesnobe in stresa, zaradi česar je obtežena odeja dragoceno orodje za obvladovanje pritiskov v vsakdanjem življenju.


Blaži bolečine in izboljšuje cirkulacijo

Obtežena odeja je lahko koristna tudi za tiste, ki se spopadajo s kroničnimi bolečinami, kot sta fibromialgija in artritis.
Nežen pritisk spodbuja pretok krvi in pomaga sprostiti napete mišice, kar lahko zmanjša nelagodje in izboljša splošno dobro počutje. Poleg tega lahko sproščanje endorfinov, ki ga sproži obtežena odeja, zagotovi naravno lajšanje bolečin.

Boljše duševno zdravje

Ko je telo ovito v obteženo odejo, se lahko sproži sproščanje oksitocina, hormona, povezanega s
čustvenim počutjem. To lahko poveča občutek varnosti, udobja in čustvenega ravnovesja. Ljudje, ki trpijo za depresijo ali imajo posttravmatsko stresno motnjo, lahko v objemu obtežene odeje ponovno najdejo duševni mir.

Boljša osredotočenost in pozornost v vsakdanjem življenju

Obtežene odeje so lahko dragocen pripomoček za posameznike, ki se želijo med opravljanjem nalog bolje osredotočiti in povečati svojo učinkovitost. Pomirjujoč
pritisk odeje lahko pomaga zmanjšati nemir, kar omogoča boljšo koncentracijo in produktivnost.

OPOZORILO: Obtežena odeja morda ni primerna za ljudi z določenimi zdravstvenimi težavami, vključno s kroničnimi težavami z dihali ali krvnim obtokom, spalno apnejo, astmo, nizkim krvnim tlakom, diabetesom tipa 2, epilepsijo in klavstrofobijo.

Organski bombaž z GOTS certifikatom

Organski bombaž se prideluje na ekološko obdelanih poljih, brez škodljivih gnojil, pesticidov in insekticidov. Organski bombaž je gojen iz gensko nespremenjenih semen, s čimer se ohranja celovitost genetske strukture rastline. Predelava bombažnih vlaken je popolnoma ekološka in ne vsebuje škodljivih snovi in
Kemikalij, s tem pa omogoča, da se izkoristi vse najboljše lastnosti bombažnih vlaken.


Poskrbite za svoje zdravje z izdelki Odeja Organic
Opremite svojo posteljo še z vzglavniki in posteljnino iz kolekcije Organic. S povsem naravnim spalnim okoljem boste ustvarili pogoje za globok in osvežujoč spanec. Oglejte si celotno kolekcijo Odeja Organic >
https://odeja.si/slo/kolekcija/odeja-organic.html

Več informacij
VzdrževanjeDovoljeno le ročno pranje, Beljenje ni dovoljeno, Likanje ni dovoljeno, Sušenje v sušilnem stroju ni dovoljeno
Sestava

Tkanina: 100 % organski bombaž, z GOTS certifikatom

Polnilo: 100 % organski bombaž, Z GOTS certifikatom (300 g/m2)

Steklene kroglice (skupna teža odeje je 4 kg)

KakovostGOTS, Made in EU
PodnaslovSrednje topla obtežena odeja iz organskega bombaža

Tkanina: 100 % organski bombaž, z GOTS certifikatom

Polnilo: 100 % organski bombaž, Z GOTS certifikatom (300 g/m2)

Steklene kroglice (skupna teža odeje je 4 kg)