Kako urediti posteljo, če vas muči astma ali alergije?

Odeja Medical za alergike in astmatike

 

Kje najdemo pršice?

Pršice so največkrat prav v našem bivalnem okolju: v spalnicah, v posteljnini, v tkaninah (ki privlačijo prah), vzmetnicah, pernicah, v talnih oblogah, preprogah, zavesah, oblazinjenem pohištvu, dekorativnih kožah, igračah iz blaga, vlažnih in toplih prostorih, kjer se zadržujejo tudi plesni in različne glive.

 

dr. Mežnar  

Prim. mag. Brane MEŽNAR, dr. med., specialist alergolog

"Pršica je eden od najpogostejših vzrokov za alergije. Povzroča celoletni nahod (alergijski rinitis), dušenje in piskanje v prsih (alergijska astma) in kožno vnetje s srbenjem (atopijski dermatitis). Bolniki z alergijo na pršice imajo pogosto celo leto nahod s smrkanjem ter kihanjem, težko ali sploh ne morejo dihati skozi nos, srbijo in dražijo jih oči, lahko se pridruži še vnetje obnosnih votlin (sinusitis) in izguba vonja in okusa. Pogosti so astmatični napadi, ki lahko bolnika življenjsko ogrožajo."

 

 

Kako ravnamo pri alergiji na pršice?

  • Uporaba tkanin, posebej zasnovanih za alergike in astmatike, so pomemben dejavnik pri zdravljenju in preprečevanju težav, ki jih povzroča alergija na pršico.
  • Redno prezračevanje bivalnih in spalnih prostorov, odstranitev znanih virov pršic, pranje posteljnine, prevlek in tkanin pri 60°C, redno vzdrževanje in menjava filtrov v prezračevalnih napravah.
  • Preprečevalni ukrepi proti pršicam so pomembni tudi za otroke, ki imajo starše z alergijo, saj je pri njih tveganje za nastanek alergij bistveno večje.

 

V Odeji smo razvili posebne izdelke Medical za vse vas, ki se spopadate z astmo in alergijami.  

 

Odeja Medical za alergike in astmatike   Vzglavnik Medical za alergike in astmatike   Posteljnina Medical za alergike in astmatike    Nadvložek Medical za alergike in astmatike

 

 

Vas zanimajo nasveti in ideje, kako urediti dom, da ga spremenite v oazo udobja? Zaupajte nam naslov in jih pošljemo v vaš e-poštni nabiralnik.

 

Oglejte si celotno kolekcijo Medical za alergike in astmatike >>

 

 

Kaj pravite na udobje, ko takšne in drugačne ideje ter nasveti padejo v vaš e-poštni nabiralnik? Zaupajte nam naslov in jih prejmete.