Splošna vprašanja

 

1.Kakšni so stroški dostave?

Slovenija

  • Ob nakupu izdelkov v vrednosti do 19,99 EUR je strošek dostave 3 EUR.
  • Ob nakupu izdelkov v vrednosti 20 EUR ali več, je dostava brezplačna.

Hrvaška

  • Ob nakupu izdelkov v vrednosti do 149,99 EUR je strošek dostave 7 EUR.
  • Ob nakupu izdelkov v vrednosti 150 EUR ali več, je dostava brezplačna.

Države EU in druge države

  • Stroški dostave se glede na državo spreminjajo in bodo vidni ob izbiri države pred plačilom nakupa.
  • Stroški dostave se obračunajo po dejanskem ceniku Pošte Slovenije.

2.Kdaj lahko pričakujem dostavo naročenih izdelkov?

Če ste se odločili za plačilo po povzetju, s plačilno ali kreditno kartico preko storitve NestPay oziroma preko storitve PayPal:

Za izdelke na zalogi je odprema naročenega blaga kupcu 1 do 5 delovnih dni po potrditvi vašega naročil.

Za izdelke, ki niso na zalogi, kupca o možnosti dobave obvestimo na njegov elektronski naslov ali po telefonu.

Če ste se odločili za plačilo po predračunu:

Za izdelke na zalogi je oprema naročenega blaga kupcu 1 do 5 delovnih dni po prejemu nakazila na naš bančni račun.

Za izdelke, ki niso na zalogi, kupca o možnosti dobave obvestimo na njegov elektronski naslov ali po telefonu.

3.S kateri plačilnimi karticami je možen nakup v spletni trgovini?

V spletni trgovini lahko plačujete s karticami MasterCard, Maestro in Visa.

4.Ali lahko spletno naročilo prevzamem tudi osebno?

Spletnega naročila osebno zaenkrat še ne morete prevzeti.

5.Kje lahko kupim darilni bon Odeja?

Darilni bon Odeja, v vrednosti 25 €, lahko kupite v naših poslovalnicah po Sloveniji. Bon lahko prejemniki koristijo le pri nakupu v fizičnih trgovinah Odeja. V spletni trgovini Odeja se trenutno darilnega bona še ne da uporabiti pri spletnem nakupu.

6.Kje vse lahko kupim izdelke Odeja?

Določene izdelke lahko kupite tudi pri naših veleprodajnih partnerjih, vendar ne zagotavljamo enakih cen. Izdelke pod navedenimi cenami in pogoji lahko kupite le v naši spletni trgovini in Odeja poslovalnicah.

7.Ali lahko vrnem naročene izdelke ali odstopim od nakupa?

Vedno imate pravico, da nam v roku petnajstih (15) dni po prevzemu naročila sporočite na elektronski naslov eprodaja@odeja.si, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. 

Za lažje vračilo izdelkov smo za vas oblikovali obrazec za odstop od pogodbe, ki je na voljo tu. Natisnite ga, izpolnite ter ga s priloženimi vrnjenimi izdelki vrnite nazaj na naš naslov.

Edini strošek, ki vas kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega morate vrniti na naslov podjetja najkasneje v petnajstih (15) dneh po sporočilu o odstopu. 
Izdelki morajo biti povsem nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Vrnjenim izdelkom priložite tudi odstopno izjavo, s katero nam boste sporočili namero o odstopu od nakupa.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje v roku štirinajstih (14) dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

8.Kako lahko naročim izdelke narejene po meri?

Za naročilo po meri nas pokličite na telefonsko številko 04 513 01 50 ali obiščite eno od naših 9 trgovin Odeja, kjer vam bodo naše prijazne prodajalke svetovale pri izbiri in naročilu željenega izdelka.

9.Katere izdelke lahko izdelamo po vaši meri?

Po meri izdelamo odeje, nadvložke, prevleke za vzglavnike, posteljnino nestandardnih dimenzij, okrogle jogi rjuhe in rjuhe posebnih dimenzij.

Poleg izdelave po meri med drugim tudi:

  • krajšamo in ožamo odeje in
  • krajšamo in ožamo pregrinjala za posteljo.

 

Pogosta vprašanja v zvezi z organskimi izdelki

 

V Odeji smo še posebej ponosni na naše izdelke iz organskega bombaža in volne, ki so združeni v kolekciji Organic. Kolekcija je preslikava edinstvene čarobnosti narave; odeje, vzglavnike in posteljnino odlikujejo vrhunski naravni materiali in domišljen videz, ki sledi principom narave. Kvaliteta izdelkov iz organskih materialov je vrhunska in kupci so z izdelki nadvse zadovoljni. Za še boljšo izkušnjo z vami delimo nekaj najpogostejših vprašanj v zvezi z uporabo, ki nam jih zastavljajo kupci:

 

1.Katere so prednosti organskega bombaža?

Organski bombaž raste na ekološko obdelanih poljih brez umetnih gnojil. Namesto škropljenja se za pridelavo poslužujejo principa kolobarjenja, kar pomeni, da je pridobivanje daljše in je vanj potrebno vložiti več dela. Tudi predelava bombažnih vlaken je ekološka in poteka brez strupenih kemikalij. Poleg tega, da je organski bombaž docela brez škodljivih snovi, je tudi izjemno prijazen do kože, prijeten na otip in bolj vzdržljiv. Ena od njegovih značilnosti je tudi ta, da učinkovito prevaja telesno toploto, zaradi česar poleti hladi, pozimi pa greje.

2.Katere so glavne lastnosti organske volne?

Tudi organska merino volna je pridobljena na ekološki način, ki je prijazen do živali. Ovce se pasejo na pašnikih, ki niso obdelani z umetnimi snovmi, poleg tega pa je strogo nadzorovana tudi skrb za njihovo zdravje. Glavne lastnosti organske volne so mehkoba, zračnost, voljnost in izolativnost. Volna izjemno učinkovito zadržuje toploto in jo razporeja po celem telesu, zato je še posebej primerna za hladnejši del leta.

3.Kako vemo, da sta bombaž in volna zares organska?

To dokazuje certifikat GOTS, ki je garancija za vrhunsko kakovost. GOTS je kratica za Global Organic Textile Standard in izkazuje zelo strogo kontrolo uporabljenih surovin in predelave ter preverja vse vidike poslovanja podjetja, od socialne politike, načinov čiščenja strojev, ravnanja z odpadki, skladiščenja, pakiranja …

4.Zakaj imajo izdelki iz organske volne na začetku specifičen vonj?

Organska merino volna ima naraven vonj. Predlagamo vam, da izdelek vzamete iz embalaže in ga pred prvo uporabo dobro prezračite. Po zračenju vonj izgine, seveda pa izdelki iz organske volne zahtevajo skrb tudi tekom uporabe. Izdelek bo največ svojih enkratnih lastnosti ohranil, če ga boste dnevno pretresli in prezračili.

5.Kako prati izdelke iz organskega bombaža?

Izdelki iz organske bombažne tkanine ali polnila so enostavni za vzdrževanje. Priporočamo dnevno pretresanje in zračenje, da iz njih izhlapi vlaga. Brez težav jih lahko operete, pri čemer vam priporočamo uporabo tekočih sredstev za pranje volne. Sušenje organskih izdelkov naj poteka na ravni površini, odsvetujemo pa sušenje na soncu in v sušilnem stroju. Normalno je, da se po pranju tkanina naguba, zato jo lahko previdno in brez pritiska polikate s paro.