3 razlogi, zakaj zamenjati odejo

3 razlogi, zakaj zamenjati odejo

image_blog

 

S premikom ure in hladnimi zimskimi nočmi je nastopil čas toplih zimskih odej! A če vaše odeje niste zamenjali že od 5 do 10 let in vam hkrati ne nudi več udobja, ki ga potrebujete, vam predstavljamo 3 razloge, zakaj jo morate nujno zamenjati:

1. RAZLOG ZA ZAMENJAVO: VAŠE ODEJE ŽE DLJE ČASA NISTE OPRALI

Po britanskih raziskavah sodeč posteljnino, rjuhe in prevleke redno peremo, kar pa ne drži tudi za odeje. Se vi še spomnite, kdaj ste svojo prešito odejo nazadnje očistili? Na pranje odeje vse prevečkrat pozabimo, a potrebno se je zavedati, da s pravilnim vzdrževanjem in pranjem preprečimo vdor pršic in razvoj škodljivih mikroorganizmov. S pranjem pa vaši prešiti odeji podaljšate tudi življenjsko dobo. Priporočamo, da vašo odejo operete vsaj 1x letno in na tak način poskrbite, da vam bo prešita odeja nudila maksimalno udobje in higieno. Če tega niste naredili že več let, je sedaj idealen čas za zamenjavo!

2. RAZLOG ZA ZAMENJAVO: VAŠA ODEJA NIMA PRIMERNIH TOPLOTNIH KARAKTERISTIK

 

Je vaša odeja prehladna za mrzle zimske noči?

Če imate težave s spanjem, ker vas ponoči zebe, morda vaša odeja nima primernih lastnosti zadrževanja toplote. Vsi ljudje ne morejo dobro spati z isto odejo celo leto. Če imate poletno odejo, jo je dobro zamenjati s toplejšo zimsko odejo (ter poletno odejo primerno očistiti in shraniti). Odlične so tudi dvojne odeje, kjer poletna in prehodna odeja speti skupaj sestavljata zimsko dvojno odejo. Če prilagodite uporabo prešite odeje sezoni – npr. poleti, ko je vroče uporabite hladno poletno prešito odejo in v hladnih, zimskih nočeh toplo zimsko prešito odejo – boste ustvarili idealno okolje za zdravo spanje.

V Odeji vam za udobne zimske noči priporočamo:

 

Prestižna zelo topla odeja

Vrhunska kombinacija
bombaža in volne

Za naravno spalno klimo

Najprestižnejša odeja

Polnjena z vrhunsko
dlako mongolske kamele

Za kraljevsko udobje

Zelo topla odeja

Odlična kombinacija
bombaža in poliestra

Zračna in voljna odeja

Dvojna odeja za celo leto

Popolna kombinacija
bombaža in ovčje volne

Za naravno spalno klimo

Več > Več Več Več

 


3. RAZLOG ZA ZAMENJAVO: VAŠA ODEJA JE BILA ŽE V BOLJŠEM STANJU

Praksa kaže, da Slovenci uporabljamo eno prešito odejo kar 20 let ali več.

Kot smo omenili že na začetku, se z vidika higiene menjava prešitih odej priporoča na vsakih pet do deset let. Tako kot zamenjamo oblačila, ko se ta enkrat ponosijo, je prav, da zamenjamo tudi odejo. V povprečju kar 8 ur dnevno preživimo pod odejo, zato je razumljivo, da se čez čas obrabi. Po tem obdobju seveda ni nujno, da odeja izgubi svojo funkcionalnost, zagotovo pa ni več takšna, kot je bila, ko smo jo kupili. Polnilo v vaši odeji sčasoma izgublja tudi svojo prožnost in zmožnost zadrževanja zraka za ohranjanje prijetne telesne temperature.

 

Še danes poskrbite za vaše zdravje in si privoščite novo odejo. Oglejte si celotno ponudbo .

 

Kaj pravite na udobje, ko ideje in nasveti za urejanje doma padejo v vaš nabiralnik? Zaupajte nam naslov in jih dobite.