Vzdrževanje izdelkov iz organsko predelanega bombaža in organsko pridobljene volne

Vzdrževanje izdelkov iz organsko predelanega bombaža in organsko pridobljene volne
image_blog

Odkrijte čarobnost čiste narave s kolekcijo ORGANIC

Izdelki iz naše kolekcije Odeja Organic ustvarjajo čudovito prijetno, naravno in nadvse udobno spalno klimo. Spanje z njimi vam bo omogočilo popolnoma naravno sprostitev in vas napolnilo z energijo. Kolekcija Odeja Organic vključuje prešite odeje, vzglavnike ter posteljnino, izdelane iz 100 % organskega bombaža in 100 % organske volne. Organska volna in organski bombaž z GOTS certifikatom sta pridobljena na docela ekološki način: brez umetnih gnojil, pesticidov in insekticidov. Zdravje ovc je strogo nadzorovano in ne vključuje nepotrebnih antibiotikov. Volna je strižena, očiščena in obdelana na izredno skrben način. Predelava bombažnih vlaken je strogo ekološka in ne vključuje kemikalij.

Pri vzdrževanju izdelkov je potrebno upoštevati posebna navodila, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.


Poskrbite za dolgotrajno udobje svojih bombažnih izdelkov:

  • Izdelke dnevno pretresite in prezračite, da iz njih izhlapi vlaga. S tem boste ohranili svežino, toplotne karakteristike in preprečevali vdor pršic.
  • Izdelke operite na programu za volno pri zmanjšani centrifugi. Priporočamo uporabo tekočih sredstev za pranje volne oziroma občutljivih tkanin, po možnosti ekoloških čistil.
  • Po pranju izdelek posušite na ravni površini. Odsvetujemo sušenje na soncu ali v sušilnem stroju.
  • Naravna lastnost zunanje bombažne organske tkanine je, da po pranju postane svetlejša.
  • Ker tkanina ni dodatno kemično obdelana, se bo po pranju delno nagubala, z uporabo pa se bo nagubanost ponovno zmanjšala.

Opozorilo:
V docela naravnem bombažnem polnilu so bombažna semena, ki lahko ob prvem pranju obarvajo tkanino. Priporočamo, da po prvem pranju izdelek še pred sušenjem ponovno operete in s tem odstranite obarvanost.

Poskrbite za dolgotrajno udobje svojih volnenih izdelkov:

  • Organska volna ima naraven vonj, ki se bo zmanjšal, ko boste izdelek vzeli iz embalaže in jo pred prvo uporabo dobro prezračili.
  • Izdelek dnevno pretresite in prezračite, da iz njega izhlapi vlaga. S tem boste ohranjali svežino, toplotne karakteristike in preprečevali vdor pršic.
  • Izdelek perite na programu za volno pri zmanjšani centrifugi. Priporočamo uporabo tekočih sredstev za pranje volne.
  • Po pranju odejo posušite na ravni površini. Odsvetujemo sušenje na soncu ali v sušilnem stroju.
  • Naravna lastnost zunanje bombažne organske tkanine je, da po pranju postane svetlejša.
  • Ker tkanina ni dodatno kemično obdelana, se bo po pranju delno nagubala, z uporabo pa se bo nagubanost ponovno zmanjšala.
  • Volnen vzglavnik je sestavljen iz snemljive bombažne prevleke in jedra, polnjenega z volno. Perete lahko le bombažno prevleko vzglavnika, odsvetujemo pa pranje jedra vzglavnika.
  • Prevleko za vzglavnik perite na programu za volno pri zmanjšani centrifugi. Priporočamo uporabo tekočih sredstev za pranje volne.
  • Po pranju prevleko za vzglavnik posušite na ravni površini, odsvetujemo pa sušenje na soncu ali v sušilnem stroju.

Opozorilo:
V docela naravnem bombažnem polnilu prešite prevleke za vzglavnik so bombažna semena, ki lahko ob prvem pranju obarvajo tkanino. Priporočamo, da po prvem pranju izdelek še pred sušenjem ponovno operete in s tem odstranite obarvanost.

Primer pravilnega in nepravilnega vzdrževanja volnenega izdelka:

PRAVILNO VZDRŽEVANJE:
Fotografija prikazuje volneno prevleko za vzglavnik, oprano na 30° C na programu za volno (program z zmanjšano centrifugo), z detergentom za volno. Prevleka je bila sušena na ravni podlagi.

NEPRAVILNO VZDRŽEVANJE:
Fotografija prikazuje volneno prevleke za vzglavnik, oprano na 30° C na programu za bombaž z veliko obrati centrifuge, z detergentom za volno. Sušena je bila prav tako na ravni podlagi. Enak učinek dobimo tudi, če je prevleka pravilno oprana, vendar pa sušena v sušilnem stroju, ali pa prana z običajnim pralnim sredstvom. Luske volne se z močno mehansko obdelavo ali povišano temperaturo odprejo, vlakna se prepletejo – spolstijo. Izdelek je neuporaben in ga z nobenim postopkom ne moremo povrniti v prvotno obliko ali velikost.

Za dodatna vprašanja in pojasnila, smo vam na voljo tudi na svetovanje@odeja.si.

Prijavite se na naše tedenske novičke in prejemajte vse zanimivosti direktno v vaš poštni nabiralnik >>>

Prijavite se na novice