Abeceda naravnih materialov izdelkov

Abeceda naravnih materialov izdelkov
image_blog

Imate radi vse, kar je naravno? Potem vas bo zagotovo zanimalo vse o materialih, ki jih uporabljamo za odeje, vzglavnike in druge prešite izdelke. Vsak ima svoje lastnosti in koristi, vsi pa poskrbijo, da boste nadvse uživali v njihovem objemu.

Naravni materiali

Ajdove luščine se čudovito prilegajo telesu, ustvarjajo prijetno toploto in z nežno mikro-masažo spodbujajo prekrvavitev. Ne zadržujejo vlage, zaradi svoje oblike in prostora v sredini so izredno zračne in prožne, zato učinkovito prispevajo k zdravemu spanju.

Bambusova vlakna so antibakterijska in hidrofilna, zračna in izjemno prijazna do kože. Zanje je značilno, da ne akumulirajo toplote. Ustvarjajo prijetno svežo spalno klimo in so priporočljiva za vse, ki jim je ponoči rado vroče. Znana so kot kot »naraven, zelen in okolju prijazen nov tip tekstilnega materiala 21. stoletja

Bombaž je prijazen do kože, zračen in lahkoten. Izredno učinkovito odvaja telesno vlago v prostor. Ustvarja prijetno zračno in svežo spalno klimo, ki jo cenijo vsi, ki so nagnjeni k potenju.

Dlaka mongolske kamele sodi med najprestižnejša vlakna in ustvarja sanjsko udobje: je zračna, ne zadržuje vlage, ne ustvarja statične elektrike in ne draži kože. Njeni najbolj izraziti posebnosti sta visoka prilagodljivost in izolativnost, zaradi česar je primerna za vse letne čase. Ustvarja namreč ravno prav toplote glede na sobno in telesno temperaturo, toploto pa enakomerno razporedi po celem telesu.

Lan je antistatičen in antibakterijski, učinkovito odvaja telesno vlago v prostor in omogoča koži, da diha. S svojo luknjičasto strukturo prispeva k zračnosti in ustvarja svežo spalno mikroklimo.

Lateks je neverjetno elastičen in obstojen. V trenutku se prilagodi telesu in vseeno ohranja svojo prvotno obliko in prožnost. Zaradi svoje prilagodljivosti, zračnosti in antibakterijskih lastnosti omogoča telesu popolno sprostitev.

Ovčja volna ustvarja pravljično udobje: ustvari ravno prav toplote glede na sobno in telesno temperaturo, ima izredno sposobnost akumulacije toplote ter odlično odvaja vlago. Zaradi visoke vsebnosti lanolina je ovčja volna samočistilna in se nanjo ne veže umazanija. Za ohranjanje njene svežine je dovolj redno pretresanje in zračenje.

Puh in perje sta zračna in nežna kot oblaček. Puh je čudovito lahek in mehak, perje pa ustvarja podporo in stabilnost. Hitro ustvarita in ohranjata toploto ter jo enakomerno razporejata po celem telesu.


100 % organski materiali z GOTS certifikatom

V posebni kolekciji Organic uporabljamo 100 % naravno merino volno in bombaž, ki se ponašata z GOTS certifikatom, ki je vodilni svetovni standard predelave tekstilnih organskih vlaken, vključno z ekološkimi in družbenimi merili.

100 % organska merino volna

z GOTS certifikatom je pridobljena na docela ekološki in živalim prijazen način. Ovce se pasejo na pašnikih, ki niso obdelani z umetnimi gnojili, pesticidi ali insekticidi. Zdravje ovc je strogo nadzorovano in ne vključuje nepotrebnega zdravljenja z antibiotiki. Volna je strižena, očiščena in obdelana na izredno skrben način. Odlikujejo jo čudovita mehkoba, zračnost in voljnost.

Merino volna ustvarja sanjsko spalno klimo:

  • glede na vlago in temperaturo prostora in uporabnika ustvarja ravno pravšnjo toploto, zato je primerna za vse letne čase;
  • je izredno izolativna, zato je še posebej primerna za hladnejše prostore in noči, za vse, ki vas rado zebe ali vas muči revmatizem;
  • toploto odlično zadržuje in enakomerno razporedi po celem telesu, zato vam prinese popolno sprostitev brez stresa;
  • odlično odvaja telesno vlago v prostor;
  • visoka vsebnost lanolina prispeva k samočistilnosti merino volne: na vlakna se ne oprijemata ne umazanija ne vlaga - za ohranjanje svežine je dovolj redno pretresanje in zračenje, čeprav to volno lahko tudi perete.

100 % organski bombaž raste na ekološko obdelanih poljih, brez umetnih gnojil, pesticidov ali insekticidov. Predelava bombažnih vlaken je povsem ekološka in ne vključuje strupenih kemikalij. Zaradi strogo ekološke pridelave so vse prednosti bombažnih vlaken še posebej poudarjene.

Je nepogrešljiv za vse, ki radi spite v zelo sveži in nežni spalni klimi:

  • izredno prijazen do kože,
  • izredno hidrofilen: odlično absorbira in oddaja telesno vlago v prostor,
  • zaradi svoje prav posebne strukture je čudovito zračen in lahkoten,
  • učinkovito prevaja toploto, zato poleti hladi, pozimi pa greje.