Inovativna obtežena odeja Organic Perla Medium za pomirjujoč spanec z ekološkim pridihom

Inovativna obtežena odeja Organic Perla Medium za pomirjujoč spanec z ekološkim pridihom

Obtežene odeje so vse bolj priljubljene zaradi svojih terapevtskih lastnosti, ki pomagajo zmanjšati stres, tesnobnost in izboljšajo kakovost spanca. V ta namen smo v Odeja Škofja Loka razvili posebno inovativno obteženo odejo iz organskega bombaža.

Obtežena odeja, izdelana iz organskega bombaža, nudi toplo in prožno zaščito ter nežno pritiska na telo, kar sproža pozitivne fiziološke odzive, ki prispevajo k boljšemu spancu. Zahvaljujoč svoji zračnosti in sposobnosti učinkovitega odvajanja telesne vlage v prostor, odeja zagotavlja izjemno udobje. Polnilo iz organskega bombaža in steklenih kroglic se harmonično združuje z nežno tkanino iz organskega bombaža, ki jo odlikuje prestižni GOTS certifikat.

 

Težka odeja Organic Perla Medium

Terapevtske prednosti obteženih odej

Obtežene odeje delujejo na principu globokega pritiska, ki prinaša številne koristi za telo in um. Učinek teže na telo posnema občutek objema ali pritiska, kar lahko sprosti napetost v telesu in spodbudi sproščanje serotonina, hormona, ki povečuje občutek sreče in sprostitve.

To prinaša terapevtske učinke, ki lahko delujejo pomirjujoče in pospešujejo prehod v globok in neprekinjen spanec.

Prednosti obtežene odeje:

  1. Izboljša kakovosti spanja

Nežen in enakomerno porazdeljen pritisk odeje lahko deluje pomirjajoče na živčni sistem, spodbuja sproščanje hormona serotonina, ki se nato pretvori v melatonin – hormon, ki uravnava spanec. Posledično uporabniki obteženih odej lahko doživljajo mirnejši in tudi daljši spanec.

  1. Zmanjša anksioznost in tesnobnost zaradi vplivov vsakdanjega stresa

Intenziven pritisk odeje lahko stimulira izločanje nevrotransmitorjev, kot sta serotonin in dopamin, ki pozitivno vplivata na uravnavanje razpoloženja in s tem zmanjšujeta tesnobnost.

  1. Lajša bolečine in izboljšuje cirkulacijo

Obtežena odeja je posebej koristna za ljudi, ki trpijo zaradi kroničnih bolečin, kot so fibromialgija in artritis. Blag pritisk odeje lahko spodbuja krvni obtok in sproščanje napetih mišic, kar zmanjša bolečino in izboljša splošno počutje. Naravno lajšanje bolečin je podprto tudi s sproščanjem endorfinov.

  1. Izboljša duševno zdravje

Uporaba obtežene odeje lahko sproži izločanje oksitocina, hormona, ki je povezan z občutki udobja in čustvene stabilnosti. To pomaga povečati občutek varnosti in lahko zagotovi duševni mir tudi ljudem, ki se spopadajo z depresijo ali posttravmatsko stresno motnjo.

  1. Boljša koncentracija in pozornost

Obtežene odeje so lahko koristne za tiste, ki želijo izboljšati svojo sposobnost koncentracije in učinkovitosti pri opravljanju nalog. Pomirjujoč pritisk odeje zmanjšuje nemir, kar olajša boljšo osredotočenost in posledično izboljša produktivnost.

  1. Povečanje občutka varnosti

Teža obtežene odeje lahko daje občutek objema ali pritiska, ki deluje pomirjujoče in povečuje občutek varnosti. To je še posebej pomembno za otroke in odrasle, ki imajo težave z občutki tesnobe ali strahu.

  1. Podpora pri motnjah, kot sta ADHD in avtizem

Obtežene odeje se pogosto uporabljajo kot pomoč pri obvladovanju simptomov pri otrocih in odraslih z ADHD ali avtizmom. Globok pritisk lahko pomaga pri izboljšanju osredotočenosti in zmanjšanju hiperaktivnosti.

 

Organski bombaž z GOTS certifikatom obteženi odeji doda nežnost

Organski bombaž je idealna izbira za obteženo odejo, saj je pridelan brez škodljivih kemikalij in pesticidov, kar zagotavlja varnost za uporabnike z občutljivo kožo in podpira okoljsko trajnost.

Lastnosti organskega bombaža:

  • Hipoalergen material: Organski bombaž zmanjšuje možnost alergijskih reakcij, zaradi česar je primeren za vse uporabnike.

  • Trajnostna izbira: Z nakupom bombažne odeje iz organskega bombaža prispevate k trajnostnemu kmetovanju in proizvodnji, ki zmanjšuje negativni vpliv na okolje.

  • Izjemna mehkoba in udobje: Organski bombaž je po naravi mehak in zračen, kar omogoča udobno spalno okolje.

Organski bombaž z GOTS certifikatom

Steklene kroglice v polnilu obtežene odeje poskrbijo za prijeten objem

Steklene kroglice so izjemno učinkovito polnilo za obtežene odeje. So majhne, a goste, kar zagotavlja enakomerno porazdelitev teže po celotni odeji. Poleg tega so tihe, kar pomeni, da odeja ne bo šumela ali oddajala zvokov med premikanjem.

Prednosti steklenih kroglic:

  • Enakomerna porazdelitev teže: Zaradi njihove gostote in majhnosti steklene kroglice zagotavljajo gladko in uravnoteženo težo po celotni odeji.

  • Tiho polnilo: Steklene kroglice ne povzročajo hrupa, kar zagotavlja miren spanec brez motenj.

  • Trajnost: Steklene kroglice so izredno trpežne, kar še dodatno podaljša življenjsko dobo in uporabnost težke odeje.

Kako izbrati pravo težko odejo?

Izbira prave obtežene odeje je pomemben korak k boljšemu spancu in večjemu udobju. Tukaj je nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri izbiri obtežene odeje:

1. Teža odeje

Priporočamo vam, da izberete odejo, ki ne tehta več kot 10% vaše telesne teže. Na primer, če tehtate 70 kg, bi bila idealna teža odeje okoli 7 kg. Pravilna teža pomaga zagotoviti, da pritisk odeje enakomerno vpliva na telo, kar spodbuja sproščanje in pomirjanje.

2. Material

Izbira materiala odeje je ključna za zagotavljanje udobja. Organski bombaž je priljubljena izbira zaradi svoje mehkobe, zračnosti in hipoalergenih lastnosti.

6. Osebne preference

Upoštevajte svoje osebne preference glede občutka teže odeje in udobja. Nekateri ljudje morda raje čutijo težje obtežene odeje, medtem ko drugi morda potrebujejo lažje različice, da se ne počutijo preveč stisnjeni. Odeja Organic Perla Medium je na voljo v dveh različnih težah, in sicer v 7 kilogramski in 4 kilogramski verziji, ki je primerna tudi za otroke.

Prešita obtežena odeja Organic Perla Medium

Obtežena odeja lahko pomembno prispeva k izboljšanju kakovosti spanca, zmanjšanju stresa in splošnemu dobremu počutju. S svojimi terapevtskimi in fizičnimi koristmi je postala priljubljena izbira za ljudi vseh starosti. Če želite izboljšati kakovost svojega spanca in se sprostiti, je obtežena odeja morda prava izbira za vas.