Zakaj imamo radi naravne izdelke?

Zakaj imamo radi naravne izdelke?
image_blog

Za zdrav in kakovosten spanec lahko veliko naredimo sami. Redno gibanje, zdrava prehrana in ustaljen spalni ritem so dejavniki, ki nam bodo zagotovo pomagali, da se bomo zbudili naspani in zadovoljni. Za še boljši spanec pa lahko poskrbimo tudi s pravimi izdelki. Predlagamo vam izdelke za spanje iz naravnih materialov, ki ustvarjajo prijetno spalno klimo in omogočajo celovito regeneracijo telesa. V nadaljevanju preverite, zakaj so naravni izdelki prava izbira!

Ker pripomorejo k zdravemu in dobremu počutju.

Izdelki iz naravnih materialov ne vsebujejo nepotrebnih kemikalij in umetnih snovi. Njihov izvor je povsem naraven. Najbolj poznana naravna materiala za uporabo v spalnici sta zagotovo volna in bombaž, obstajajo pa še mnogi drugi. Ali veste, da je bambus nadvse zračen in zato primeren za tiste, ki se prekomerno potijo? Morda še niste slišali za kapok, a če ste pristaš izjemne mehkobe, bosta odeja in vzglavnik iz kapoka odlična izbira! Bi spali pod odejo, polnjeno z dlako mongolske kamele? Izbira izdelkov iz naravnih materialov je povsem odvisna od vaših spalnih navad in preferenc, vsem pa je skupen naraven izvor.

Ker je njihova življenjska doba daljša.

Naravni izdelki za spanje so izdelani iz vrhunskih materialov, katerih pridobivanje in obdelava zahtevata več dela in trajata dlje časa, zato je tudi njihova cena običajno nekoliko višja. Kljub temu pa naravni izdelki trajajo dlje. Zaradi naravne sestave s časom in z uporabo ne spreminjajo oblike, zato lahko v njih uživate daljše obdobje. Za še daljšo življenjsko dobo vam priporočamo pravilno vzdrževanje. Veliko lahko naredite že z dnevnim zračenjem in občasnim pretresanjem izdelkov (predvsem to velja za izdelke iz volne).

Zaradi čudovitega naravnega izgleda.

Izdelki, narejeni iz naravnih materialov, svojo enkratnost kažejo že navzven. Običajno gre za izdelke v barvah, ki jih najdemo tudi v naravi (naravna, bež, peščena). Pri snovanju kolekcije Odeja Natur smo se želeli približati naravi ne le z barvami, ampak tudi z vzorci. Nastala je kolekcija odej, vzglavnikov in nadvložkov iz čudovitih naravnih materialov, ki jih odlikujejo tudi mehke organske oblike in premišljene podrobnosti, ki posnemajo oblike in vzorce, ki jih najdemo v naravi. Zaradi svojega izgleda so ti izdelki pravzaprav brezčasni, saj z leti in uporabo njihov naravni videz postaja vse bolj poudarjen.

Ker so izjemno udobni.

Kot smo že omenili, obstaja veliko naravnih materialov, med katerimi lahko izbirate. Katerega boste izbrali, je odvisno od vaših želja in lastnosti, a nekaj vam garantiramo: Ko najdete pravega, se boste od njega le stežka ločili. Za naravne materiale je značilno, da ima vsak svoje posebne lastnosti. Uporabniki najpogosteje izpostavljajo dve: Izjemno regulacijo toplote (to pomeni, da se toplota enakomerno razporedi po celem telesu) in učinkovito odvajanje vlage v prostor (kar preprečuje prekomerno potenje).

Ker so prijazni do okolja.

Skrb za okolje postaja vse bolj pomembna tema. Tudi kupci postajajo vse bolj zahtevni, zato se povpraševanje po organskih in naravnih materialih povečuje. V Odeji se zavedamo, da kot proizvajalci lahko prispevamo svoj delež v dobrobit planeta, zato smo izjemno ponosni na naši kolekciji Odeja Organic in Odeja Natur. Za te izdelke je značilna odgovorna proizvodnja brez uporabe škodljivih kemikalij. Poleg tega so naravni materiali biorazgradljivi in se za razliko od umetnih materialov ne kopičijo na odpadnih deponijah.

Če tudi vas zanimajo prešite odeje, vzglavniki, rjuhe in nadvložki iz povsem naravnih materialov, si oglejte našo kolekcijo Odeja Natur. Prepričani smo, da boste našli čudovite izdelke, s katerimi bodo vaše noči prijetne, jutra pa polna svežine!

Naravni materiali kolekcije Odeja Natur