Odeja je pridobila certifikat GOTS

Odeja je pridobila certifikat GOTS
image_blog

Pri švicarski organizaciji IMOswiss AG - Global Organic Textile Standard smo pridobili certifikat GOTS, ki dokazuje vrhunsko kakovost kolekcije Odeja Organic, narejene iz 100 % organsko pridelanega bombaža in 100 % organsko predelane volne.

Kaj pomeni GOTS certifikat?

GOTS certifikat izkazuje zelo strogo kontrolo uporabljenih surovin in predelave ter preverja vse vidike poslovanja podjetja:

  • socialno politiko in naravnanost podjetja,
  • urejenost delovnih razmer in varnosti,
  • varstva pri delu,
  • vzdrževanja in čiščenja strojev,
  • ravnanje z odpadki.

Najpomembnejši vidik pa je kakovost vhodnih materialov za izdelke, skladiščenje le-teh, izdelava, uporaba surovin podvrženim visoki kontroli kakovosti in nenazadnje pakiranja in skladiščenja izdelkov. Vsi našteti parametri morajo biti izpolnjeni, da podjetje pridobi certifikat GOTS.

Zelo stroga pravila za izbrane materiale

Vse surovine, ki jih nabavimo, imajo strogo sledljivost in kontrolirane postopke pridelave, vzreje ovac in predelave surovin. Organski bombaž raste na poljih, na katerih ni bilo uporabljenih pesticidov, insekticidov in umetnih gnojil. Prav tako ni gensko spremenjen. Obiranje in predelava sta v skladu z strogimi pravili standarda. Prav tako vzreja ovac je pod budnim očesom kontrole. Vzreja poteka na naravnih pašnikih brez uporabe antibiotikov. Postopek striženja, pranja in predelave volne pa je prav tako strogo kontroliran.

Ozaveščeni ljudje dajo velik poudarek na kakovost tekstila, ki je v stiku s kožo. Koža je naš največji organ in lahko preko nje v organizem vnesemo škodljiva belila in barvila.

Certifikat je veljaven eno leto in ga je potrebno vsako leto obnavljati.

Kaj GOTS certifikat pomeni za kupce izdelkov Organic?

K najvišji kakovosti stremimo zaradi vas, ki zaupate v naše izdelke. Prepričani ste lahko, da boste z nakupom izdelkov kolekcije Organic dobili kakovostni izdelek za čudovito naravno spalno okolje slovenskega porekla.

Oglejte si kolekcijo kolekcije Organic