BoxSpring postelja – spoznajte oblikovalca Valentina Marinška

BoxSpring postelja – spoznajte oblikovalca Valentina Marinška

Podjetje Maremico je slovensko podjetje s katerim sodelujemo več kot dvajset let. Veseli smo, da je za nami veliko uspešnih projektov in verjamemo, da se bo naše sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje. Lepo je deliti enake vrednote in si prizadevati, da kupcem ponudimo le tisto, kar je najboljše za njih. Tako kot mi, so tudi v podjetju Maremico razvili številne izdelke, ki poskrbijo za udoben in zdrav spanec. Naša posteljnina, odeje in vzglavniki, se čudovito dopolnjujejo z njihovimi ležišči in posteljami. Med slednje je vsekakor vredno izpostaviti novi trend oblazinjene postelje - BoxSpring postelja. Z veseljem vas vabimo k branju intervjuja z oblikovalcem, inovatorjem in razvojnikom, Valentinom Marinškom, ki je zaslužen za nastanek te izjemno priljubljene visoke postelje.

1. Valentin Marinšek, s podjetjem Maremico sodelujete že od samega začetka. Za vami je ogromno izkušenj na področju razvoja in prodaje ležišč ter pogovorov z uporabniki. Imate ogromno znanja, ki ga s svojo ekipo in lastno proizvodnjo vsakič usmerite v kreacijo kakovostnih, unikatnih in ročno izdelanih izdelkov za sproščujoče spanje in čudovit dizajn postelje. Kot pravijo vaši sodelavci, ste človek izjemnih idej, ki zna prisluhniti in za prav vsakogar ustvariti popolno ležišče. Zadnjih nekaj let tudi popolno posteljo, ki predstavlja novi trend oblazinjene postelje in nosi ime BoxSpring postelja. Kaj vas je pripeljalo do tega, da ste začeli razmišljati o novem konceptu oblazinjene postelje, visoke postelje BoxSpring?

BoxSpring postelja je nastala precej spontano. Nastala je zaradi potrebe zahtevnih kupcev po pravem udobju, zaradi njihovih zdravstvenih težav, po čudovitem oblazinjenem dizajnu in zaradi njihovih želja po lepotno tehničnih rešitvah, ki so jih želeli vnesti v svoj prostor miru. Na trgu je ogromno izbire, ko pa imamo natančne želje, le ta postane zelo skromna. En proizvajalec je dober v dizajnu, drugi v udobju, tretji ima dolg dobavni rok in še bi lahko našteval. Pri nas je bil glavni cilj razviti posteljo, pri kateri lahko kupec izbira praktično vse in to tudi dobi.

2. S kakšnimi izzivi ste se srečevali pri razvoju? Nenazadnje se BoxSpring postelja ne izdela na zalogo, ampak šele, ko se vaše sodelavke iz prodaje spoznajo s kupcem – z njegovimi potrebami in željami.

Pri nastanku BoxSpring postelje je bil največji izziv organizacija proizvodnje in tehnične rešitve posameznih sestavnih delov, ki jih na željo kupca izdelamo v najkrajšem možnem času in z največjim možnim številom sestavnih delov pred-pripravljenih na zalogi.

3.Biti proizvajalec ležišča Leticia, vodne postelje Lectus in BoxSpring postelje v Sloveniji je verjetno bolj zahtevno kot si marsikdo misli. Ste ponosni na to, da imamo Slovenci toliko znanja?

Absolutno. Že od samega začetka v 90-ih letih sem verjel, da smo Slovenci sposobni izdelati tako napredne produkte kot jih je imel takrat zahod. Še več. Verjel sem, da lahko določene produkte še izboljšamo in jih s tem pripravimo za potencialen izvoz na zahtevne zahodne trge. Pred tem smo bili usmerjeni na južne trge v bivši skupni državi, kjer pa dovršenost ni imela pomembne vloge. Danes, ko imamo lastno, slovensko proizvodnjo in izvažamo naša ležišča in BoxSpring postelje tudi v druge evropske države, sem izjemno ponosen na to, v kaj smo zrasli in kaj lahko kupcem ponudimo – dovršenost na najbolj osebni ravni.

4.Valentin Marinšek, kdo vse je del vaše razvojne ekipe?

Vsekakor bi tukaj izpostavil najožji del ekipe na začetku, kjer sta Luka Ažman, takratni študent arhitekture, in Aleš Lavrič z veliko izkušnjami v proizvodnji in montaži prispevala levji delež. To je bil čas začetka razvoja modularnega ležišča oz. vzmetnice Leticia. Ko smo uspeli prebiti led so se v zgodbo hitro vključili še sodelavci, ki so verjeli v dolgoročni uspeh. Tukaj bi še posebej izpostavil Darka Jauk, vodjo proizvodnje vodne postelje Lectus ter Antona Merčuna, ki se je aktivno vključil v vzpostavitev proizvodnje ležišč Leticia, ki jo danes tudi vodi. Prav ta modularnost je bila kasneje rešitev za nadaljnji razvoj slovenske BoxSpring postelje. Tudi te so modularne in na ta način lahko kupcu ponudimo različne rešitve znotraj ene postelje. Hkrati bi tukaj tudi poudaril odlične slovenske dobavitelje kot so Odeja Škofja Loka na področju tekstila, podjetje Pur-pla-tex na področju predelave ključnih materialov za ležišča ter podjetje MZG, ki je popolnoma robotizirano na področju mizarskih sestavnih delov.

5.Kako uspevate, da ste pri svojem delu tako uspešni in koliko vam pomeni sodelovanje s slovenskimi dobavitelji?

Sam osebno ne mislim, da sem uspešen, verjamem pa, da je prava vizija ključna. Prav ta privlači prave ljudi skupaj. Med seboj se podpiramo in verjamemo, da imamo veliko za pokazati. Ekipa Odeje d.o.o., torej vaša ekipa, je sprva za nas izdelovala prevleke za vodne postelje. Odkar imamo lastno proizvodnjo, pa z vami odlično sodelujemo še na področju tekstila, kot so posteljnina, odeje in vzglavniki. Brez prave ekipe, ki verjame v isti cilj, se ne more priti do vrhunskih rezultatov – to je najbolj osebna oblazinjena postelja BoxSpring z ročno izdelanim in vgrajenim ležiščem Leticia ali vodno posteljo Lectus. Tukaj se vsekakor z veseljem prilagodimo željam naših kupcev.

6.Kakšni so bili prvi odzivi kupcev in kaj vam pomeni, da je vsako leto več ljubiteljev vaše BoxSpring postelje?

Prvi odzivi kupcev so bili preprosto navdihujoči. Popolnoma jasno so izražali zadovoljstvo nad izbiro in nekateri so posebej pohvalili našo izvirnost in prednost pred ostalimi ponudniki.

7.Se vas je kakšna pohvala še posebej dotaknila?

Najbolj ali še posebej se me je dotaknila pohvala sodelavcev, da smo zares dobro speljali projekt BoxSpring postelja, ustvarili kar nekaj novih delovnih mest in naredili korist za naše dobavitelje in tudi za širšo družbo.

8.Ste družinski človek, ljubitelj narave, živali in ponosni, da ste Slovenec. Vrednote, ki jih gojite do kvalitete življenja, ne jemljete za samoumevno. To se odraža v vaših izdelkih, s katerimi vedno želite zagotoviti vse dobro prav vsakemu uporabniku – bodisi je to postelja, ležišče, vzglavnik ... Bi se strinjali s tem?

Se strinjam. Vrednote nas združujejo in vsi si želimo boljše kvalitete življenja. Mislim, da nam to uspeva.

9.Kaj vse še lahko pričakujemo v prihodnje? Pri vas kar ni konca idej.

Nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše. S pravo vizijo in vrednotami se ideje same rojevajo.