Odeja na sejmu Heimtextil 2018

Odeja na sejmu Heimtextil 2018
image_blog

V začetku januarja 2018 smo kot edini slovenski proizvajalec v svoji panogi razstavljali na sejmu Heimtextil v Frankfurtu. Predstavili smo kolekcijo Organic, ki je sestavljena iz 100 % organskega bombaža in volne. V kolekciji je predvsem izstopal Latex anatomski vzglavnik (z GOLS certifikatom*) ter nova posteljnina z vezenimi organskimi čipkami različnih motivov. Ponosno smo se pohvalili s certifikatom GOTS, ki smo ga nedavno obnovili. Več o certifikatu GOTS, ki je v svetu eden ključnih pokazateljev kakovosti pri izdelavi tekstilnih izdelkov iz 100 % organskih materialov.

*GOLS certifikat (Global Organic Latex Standard) označuje vse materiale in standarde za obdelavo organskega lateksa in lateksne pene. Poleg uporabe organskih surovin, se ta standard osredotoča tudi na vidike, kot sta zdravje ljudi ter okoljska varnost v proizvodnem procesu organskih izdelkov iz lateksa.

Na sejmu so ogromno zanimanja in povpraševanja dosegli novi izdelki, odeje in vzglavniki, iz kapoka in Tencela. Kapok je znan kot svilen bombaž ali java bombaž. Ima ogromno pozitivnih lastnosti, med drugimi je anti-alergijski ter nudi razkošno mehkobo. Tencel je svilnato lesketajoče se namensko vlakno, ki temelji na novi nanotehnologiji in se pridobiva s pomočjo okolju prijazne proizvodnje iz naravne lesne surovine. Svoje izjemne lastnosti ima zaradi pravilnega zaporedja nanovlaken, ki so hidrofilna in odlično sprejemajo vlago. Je koži prijazen in lahek za nego, ima pa tudi večjo trdnost od bombaža.

V Frankfurtu smo ponosno predstavili tudi novo kolekcijo posteljnine, katere ime vam zaupamo spomladi. Kraljevala bo v kar petih barvah, krasi jo čudovit listnat potisk ter odlikuje mehkoba satenastega bombaža.

Sejem je bil vse dni odlično obiskan in nam je dal novo energijo, zagon ter številne ideje, ki jih bomo uporabili pri nadaljnjem delovanju.