Ponovno smo pridobili certifikat GOTS!

Ponovno smo pridobili certifikat GOTS!
image_blog

Pri švicarski organizaciji IMOswiss AG (part of ECOCERT GROUP) - Global Organic Textile Standard smo ponovno pridobili certifikat GOTS.

Certifikat dokazuje vrhunsko kakovost naše kolekcije Odeja Organic, izdelane iz 100 % organsko pridelanega bombaža in 100 % organsko predelane volne.

Naše podjetje Odeja zadostuje prav vsem zahtevanim kriterijem!

Kaj sploh pomeni GOTS certifikat?

GOTS certifikat izkazuje zelo strogo kontrolo uporabljenih surovin in predelave ter preverja vse vidike poslovanja podjetja:

  • socialno politiko in naravnanost podjetja,
  • urejenost delovnih razmer in varnosti,
  • varstva pri delu,
  • vzdrževanja in čiščenja strojev,
  • ravnanje z odpadki.

Najpomembnejši vidik pa je kakovost vhodnih materialov za izdelke, skladiščenje le-teh, izdelava, uporaba surovin podvrženim visoki kontroli kakovosti in nenazadnje pakiranja in skladiščenja izdelkov. Vsi našteti parametri morajo biti izpolnjeni, da podjetje pridobi certifikat GOTS.

100 % ORGANSKO
Ni lepšega, kot po napornem dnevu zvečer zlesti med prijetno mehko in udobno prešito odejo, izdelano iz 100 % organsko pridelanega bombaža in volne.

ORGANSKI BOMBAŽ
Pri sami pridelavi organskega bombaža gre za čisto sodelovanje z naravo. Organski bombaž raste na poljih, na katerih ni bilo uporabljenih pesticidov, insekticidov in umetnih gnojil, prav tako ni gensko spremenjen. Obiranje in predelava sta v skladu z strogimi pravili standarda. Organski bombaž je naraven, zračen, neškodljiv, primeren tudi za občutljivo kožo. Na dotik je mehkejši, močnejši in obstojnejši. Običajni bombaž se hitreje obrabi in spere.

ORGANSKA MERINO VOLNA
Volna je pridobljena na docela ekološki in živalim prijazen način: ovce se pasejo na pašnikih, ki niso obdelani z umetnimi gnojili, pesticidi ali insekticidi. Zdravje ovc je strogo nadzorovano in ne vključuje nepotrebnega zdravljenja z antibiotiki. Sama vzreja ovac poteka pod budnim očesom kontrole: na naravnih pašnikih, brez uporabe antibiotikov. Postopek striženja, čiščenja in predelave volne pa prav tako poteka na izredno skrben način.

Veseli in ponosni smo, da smo obnovili certifikat. Naši izdelki so prepoznani kot vrhunski ter ustvarjajo čudovito prijetno in nadvse udobno spalno klimo. Za kraljevsko spanje izberite:

Odejo ORGANIC >>

Vzglavnik ORGANIC >

Posteljnino ORGANIC >>