Pogosta vprašanja v zvezi z organskimi izdelki

Pogosta vprašanja v zvezi z organskimi izdelki
image_blog

V Odeji smo še posebej ponosni na naše izdelke iz organskega bombaža in volne, ki so združeni v kolekciji Organic. Kolekcija je preslikava edinstvene čarobnosti narave; odeje, vzglavnike in posteljnino odlikujejo vrhunski naravni materiali in domišljen videz, ki sledi principom narave. Kvaliteta izdelkov iz organskih materialov je vrhunska in kupci so z izdelki nadvse zadovoljni. Za še boljšo izkušnjo z vami delimo nekaj najpogostejših vprašanj v zvezi z uporabo, ki nam jih zastavljajo kupci:

Katere so prednosti organskega bombaža?

Organski bombaž raste na ekološko obdelanih poljih brez umetnih gnojil. Namesto škropljenja se za pridelavo poslužujejo principa kolobarjenja, kar pomeni, da je pridobivanje daljše in je vanj potrebno vložiti več dela. Tudi predelava bombažnih vlaken je ekološka in poteka brez strupenih kemikalij. Poleg tega, da je organski bombaž docela brez škodljivih snovi, je tudi izjemno prijazen do kože, prijeten na otip in bolj vzdržljiv. Ena od njegovih značilnosti je tudi ta, da učinkovito prevaja telesno toploto, zaradi česar poleti hladi, pozimi pa greje.

Katere so glavne lastnosti organske volne?

Tudi organska merino volna je pridobljena na ekološki način, ki je prijazen do živali. Ovce se pasejo na pašnikih, ki niso obdelani z umetnimi snovmi, poleg tega pa je strogo nadzorovana tudi skrb za njihovo zdravje. Glavne lastnosti organske volne so mehkoba, zračnost, voljnost in izolativnost. Volna izjemno učinkovito zadržuje toploto in jo razporeja po celem telesu, zato je še posebej primerna za hladnejši del leta.

Kako vemo, da sta bombaž in volna zares organska?

To dokazuje certifikat GOTS, ki je garancija za vrhunsko kakovost. GOTS je kratica za Global Organic Textile Standard in izkazuje zelo strogo kontrolo uporabljenih surovin in predelave ter preverja vse vidike poslovanja podjetja, od socialne politike, načinov čiščenja strojev, ravnanja z odpadki, skladiščenja, pakiranja …

Zakaj imajo izdelki iz organske volne na začetku specifičen vonj?

Organska merino volna ima naraven vonj. Predlagamo vam, da izdelek vzamete iz embalaže in ga pred prvo uporabo dobro prezračite. Po zračenju vonj izgine, seveda pa izdelki iz organske volne zahtevajo skrb tudi tekom uporabe. Izdelek bo največ svojih enkratnih lastnosti ohranil, če ga boste dnevno pretresli in prezračili.

Kako prati izdelke iz organskega bombaža?

Izdelki iz organske bombažne tkanine ali polnila so enostavni za vzdrževanje. Priporočamo dnevno pretresanje in zračenje, da iz njih izhlapi vlaga. Brez težav jih lahko operete, pri čemer vam priporočamo uporabo tekočih sredstev za pranje volne. Sušenje organskih izdelkov naj poteka na ravni površini, odsvetujemo pa sušenje na soncu in v sušilnem stroju. Normalno je, da se po pranju tkanina naguba, zato jo lahko previdno in brez pritiska polikate s paro.

Izdelki kolekcije Organic

Zdaj, ko ste našli odgovore na najpogostejša vprašanja, vas vabimo, da si ogledate našo kolekcijo Organic. Zaspite v objemu čiste narave in se razvajajte z najkakovostnejšimi izdelki, ki vas čakatjo v naših trgovinah ( seznam trgovin >>) in v spletni trgovini odeja.si.